Conectează-te cu noi

Naţional

REZULTATE TITULARIZARE 2017 – EDU.ro | Primele note vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare

Publicat acum

pe

Primele rezultate ale examenului scris de titularizare vor fi afişate marţi, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul https://titularizare.edu.ro, dascălii nemulţumiţi de notele obţinute având posibilitatea să depună contestaţii până miercuri, la ora 15.00, conform Mediafax.

Contestaţiile se înregistrează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de marţi, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv miercuri, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 25 iulie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

La proba scrisă a examenului de titularizare, 12,48% (2.972) dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale, iar alţi 36 de candidaţi au fost eliminaţi, conform reprezentanţilor ministerului.

Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2017-2018, potrivit sursei citate.

Rata de participare la proba scrisă a examenului de titularizare a fost de 86,37%, după ce la testare s-au prezentat 23.815 candidaţi din totalul celor 27.572 înscrişi.

Din promoţia de absolvenţi ai anului 2017, au fost prezenţi 3.251 de candidaţi, adică 83,29% din cei 3.903 care s-au calificat pentru a susţine proba.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

Precizăm că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului”, conform Ministerului Educaţiei.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2017, au fost publicate 4.930 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, respectiv 58.486 pentru angajare pe perioadă determinată.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER