Conectează-te cu noi

....

Naţional

România se topește | Aer fierbinte din nordul Africii asupra țării noastre

Publicat acum

pe

....

România se topește sub valul de caniculă. O masă de aer fierbinte din nordul Africii a ajuns pe teritoriul țării noastre și aduce temperaturi de 41 de grade, la umbră. Cel mai rău va fi în sudul și vestul țării. Acolo, meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă. 

Azi, 4 august, valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș, fiind în vigoare un cod galben de caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

....

Un cod portocaliu se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

Pentru sâmbătă, meteorologii au emis un cod galben de caniculă, disconfort termic ridicat. Sâmbătă (05 august) în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi caniculă, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Din după-amiaza zilei de sâmbătă vremea va deveni instabilă în regiunile vestice și sud-vestice, scrie Digi24.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER