Conectează-te cu noi

Naţional

Românii, pe ultimul loc în UE la consumul zilnic de fructe şi legume

Publicat acum

pe

Program mar in scoala

Românii sunt deficitari la consumul de fructe şi legume, peste două treimi dintre populaţia cu vârsta de peste 15 ani (65,1%) nu consumă zilnic tipul acesta de alimente, potrivit Agerpres.

Românii se află pe ultimul loc în UE la acest capitol, arată un studiu publicat vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) care se bazează pe datele din 2014.

La mică distanţă de români sunt bulgarii, mai mult de jumătate din populaţia ţării vecine (58,6%) declarând că nu consumă zilnic fructe şi legume.

La polul opus, campioni în UE la consumul zilnic de fructe şi legume sunt grecii (30,1% din populaţie), urmaţi de croaţi (27,5%) şi sloveni (27%).

De asemenea, în Uniunea Europeană mai mult de o treime din populaţie (34,4%) nu consumă zilnic legume şi fructe, în timp ce mai puţin de 15% (14,1%) consumă cel puţin cinci porţii în fiecare zi.

În rândul statelor membre, ponderea celor care consumă cel puţin cinci porţii de legume şi fructe în fiecare zi este cea mai mare în Marea Britanie (33,1%) şi cea mai mică în România (3,5%) şi Bulgaria (4,4%).

Consumul regulat de fructe şi legume este considerat un element important al unei diete sănătoase şi echilibrate.

Consumul de fructe şi legume este influenţat atât de sex cât şi de nivelul de educaţie, un grad de educaţie mai ridicat fiind întâlnit în rândul celor care consumă cel puţin cinci porţii de legume şi fructe în fiecare zi.

De exemplu, în România doar 2,7% din cei cu un nivel de educaţie scăzut consumă cel puţin cinci porţii de legume şi fructe în fiecare zi, faţă de 5,5% în cazul celor cu un nivel de educaţie ridicat.

O suprafaţă de teren de 2,347 milioane de hectare din Uniunea Europeană a fost alocată în 2015 pentru producţia de fructe, dintre care 144.900 hectare sau 6,2% în România. La aceasta se adaugă o suprafaţă de 2,075 milioane de hectare alocată pentru producţia de legume, dintre care 151.600 de hectare sau 7,3% din total în România.

 

Sursa – Agerpres.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER