Conectează-te cu noi

Administraţie

Romii din Vad vor produce împletituri din nuiele. Vezi despre ce proiect e vorba – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

proiect european Vad (2)

Căminul Cultural din comuna Vad a găzduit astăzi lansarea proiectului ”Coeziune socială prin promovarea meseriilor tradiționale ale romilor în structuri de economie socială”.

Obiectivul acestui proiect îl reprezintă dezvoltarea unei structuri de economie socială în comuna Vad, având ca obiect de activitate producția de împletituri din nuiele. Prin implementarea proiectului se dorește facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la instruire și pe piața muncii, prin consilierea a 40 de cetățeni romi, instruirea a 30 de persoane de etnie romă și angajarea a 10 persoane din această categorie.

Romii vor fi instruiți în cadrul cursurilor de formare profesională ”Împletim cu spor”, urmând ca cei mai buni 10 dintre ei să fie angajați ca și împletitori de nuiele și papură. Pe viitor se dorește ca numărul romilor angajați, instruiți prin aceste cursuri, să crească.

Proiectul contribuie astfel și la îmbunătățirea calității vieții personale a cetățenilor romi, dar și la diminuarea discrepanțelor sociale la nivelul comunității locale.

La lansarea proiectului, pe lângă echipa de implementare, au participat și primarul comunei Vad David Prunean, precum și senatorul Marius Nicoară și deputatul Adrian Oros.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prun Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ”Investește în oameni”, Axa Prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER