Conectează-te cu noi

Eveniment

Rugășești | BĂTAIE ca-n VESTUL SĂLBATIC, pentru o bucată de pământ

Publicat acum

pe

Victima bataie Rugășești

O bătaie ca-n filme, soldat cu două victime, a avut loc duminică, 26 iunie, pe raza localității Rugășești, comuna Cășeiu, potrivit Gazeta de Cluj.

Un bărbat din localitatea Guga, comuna Căşeiu, susţine este un om cu frica lui Dumnezeu şi, ca membru al unui cult neoprotestant, nu a mai pus pic de alcool în gură de multă vreme. Mâna dreaptă îi este fracturată de la o bătaie încasată cu câteva zile în urmă, în Rugășești, din partea unor săteni dintr-o localitate vecină, pentru o „mejdie” – teren aflat în uz comun.

Povesteşte, pe coridoarele I.M.L. Cluj, că şi mama lui fusese în ziua precedentă la această instituţie, cu numeroase escoriaţii la piept şi spate, iar medicii i-au eliberat un certificat medical în care îi recomandă şase zile de îngrijiri.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, mărturiseşte că în dimineaţa zilei de duminică, 26 iunie, pe la ora 9:30, a fost trezit de urletele mamei sale, care fusese atacată în propria lor casă, din Rugășești, de nişte bărbaţi.

Auzeam cum strigă în momentul când au năvălit cei patru din Chiuieşti: ”Vai, mă omoară!”, aşa că, buimac, am ieşit să văd ce se întâmplă, înarmat cu o toporişcă pe care am găsit-o în coridor. Văzând că-i serioasă treaba, am aruncat cu obiectul pe lângă ei, doar ca să-i sperii, pentru că unul Petru o bătea pe mama chiar în uşa bucătăriei. Cum spuneam, toporişca a trecut pe lângă el, ajungând afară, lângă fântână, iar atacatorii au vrut să o confişte şi să o ducă la poliţie, ca probă, pentru că vezi Doamne, am vrut să-i omor”.

În continuare, bărbatul arată că le-a smuls bărbaţilor toporişca, însă în momentul următor unul din ei i-a rupt mâna cu cârligul desprins de la ciutura fântânii. Apoi, a venit în fugă, la Ionel, tatăl unuia dintre agresori, şi le-a spus celorlalţi să îl ţină, ca să-l poată omorî. Cu puteri însutite, date de perspectiva unei morţi iminente, cel înconjurat a reuşit să fugă în casă şi să se baricadeze împreună cu mama şi să sune după poliţie, strigându-le atacatorilor că-i va ucide, la rândul său în cazul în care încearcă să intre în casă.

În localitatea Rugășești şi-a făcut, de urgenţă apariţia poliţia din comună. Curând după aceea, victima s-a deplasat la secţia din comună, unde a făcut o declaraţie referitoare la cele întâmplate. Apoi o ambulanţă l-a transportat la Spitalul Municipal din Dej, iar medicii medicii i-au pus mâna în ghips. Explică bărbatul, mai departe:

Eu sunt pocăit şi nu beau, aşa că acuza lor că aş fi fost beat e absurdă. Şi nici nu cred că mama i-a înjurat. Eu cred că au fost ei beţi şi, mai ales, tatăl lui acest Petru, un om foarte violent, care ne urăşte pentru o păşune aflată în posesie comună. Însă acum am o problemă: deţin trei sute de oi şi zece vaci şi n-o să mai fiu capabil să le mulg câteva luni de acum încolo, aşa că va trebui să-mi angajez oameni la muncă. De aceea, nu-i iert şi am să-i pun pe toţi la plată”.

Abia încheie bărbatul fraza respectivă, că este poftit în cabinetul de consultaţii. Se întoarce, curând, cu un certificat în care i-au fost recomandate între 28 şi 30 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 26 iunie a..c., pe raza localităţii Rugăşeşti, din comuna Căşeiu, între doi bărbaţi a izbucnit un conflict pe fondul consumului de alcool. În urma acestuia, unul dintre cei implicaţi ar fi fost rănit. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea exactă a stării de fapt. Totodată, până în prezent, a fost depusă o plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat, referitor la acest caz, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

 

Sursa – gazetadecluj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER