Conectează-te cu noi

Eveniment

S-a stins din viață Ligia Clinciu, una dintre cele mai iubite profesoare din Dej

Publicat acum

pe

În prima zi a primăverii, Ligia Clinciu, una dintre cele mai iubite și respectate profesoare din Dej, s-a stins din viață.

Ligia Clinciu a fost profesoară de limba franceză și coordonatoarea trupei de teatru francofon ”Caracteres” a Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej.

Constituirea claselor de franceză intensiv, apoi a claselor de franceză bilingve, dobândirea de către absolvenții acestor clase a diplomelor de competență în limba franceză, iar din 2010 – organizarea bacalaureatului în limba franceză (în rând cu alte 28 de licee din țară) sunt câteva dintre proiectele inițiate și duse la bun sfârșit de Ligia Clinciu.

Ligia Clinciu a fost regizor-coordonator al trupei ”Caracteres”, alături de colaboratoarea ei prof. Olimpia Buhăţel. Înființată în 1999, ”Caracteres” a reprezentat cu succes școala și țara pe scenele festivalurilor de teatru francofon din Franţa, Belgia, Italia, Cehia, Spania, Ungaria şi Serbia, scrie Ziarul Făclia.

”Doamna francofoniei dejene” avea 73 de ani.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu vor putea să o facă la capela cimitirului din Dealul Florilor. Priveghiul va avea loc duminică, 3 martie, de la ora 17, în timp ce slujba de înmormântare este programată luni, 4 martie, de la ora 12, la aceeași locație.

Dumnezeu să o ierte! Condoleanțe familiei!

ACTUALIZARE:

”O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă nemărginită durere dar și amintiri de neuitat.

Numele Ligiei e strâns legat de numele Liceului Teoretic ,,Alexandru Papiu Ilarian” și în special de secția de limba franceză (intensiv și bilingv) a cărei înființare i se datorează în cea mai mare parte, de tot ce are legătură cu francofonia în orașul nostru.

Ligia a iubit nemăsurat și s-a investit nemăsurat în tot ce a iubit. Şi-a iubit familia, a iubit limba franceză, a iubit comunitatea și ideile nobile. A iubit școala și copiii și i-a făcut și pe aceștia să iubească limba franceză datorită pasiunii nemărginite pe care ea a avut-o pentru teatru. S-a străduit să-i facă pe copii să aibă idealuri și a crezut în ei.

Ligia ne-a iubit și pe noi, colegele ei mai tinere, ne-a îndrumat și ne-a sprijinit cu mult drag oricând am avut nevoie. Şi ne-a surprins mereu cu energia debordantă și cu seriozitatea cu care făcea orice lucru.

Şi noi am iubit-o la fel și va avea întotdeauna un loc special în sufletele noastre.

Dumnezeu să te ierte, Ligia, și să te odihnească în lumina de-a dreapta Lui!

Și tu, la rândul tău, să ne ierți pe noi…

Sincere condoleanţe familiei îndurerate!”, este mesajul transmis de LAPI Dej, unitatea de învățământ în care Ligia Clinciu și-a petrecut decenii întregi din viață.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER