Conectează-te cu noi

Administraţie

S-au reluat intens lucrările la proiectul Modernizare străzi în Municipiul Dej

Publicat acum

pe

greva Primaria Dej Sindicat edilica (3)

Lucrările în cadrul proiectului pe fonduri europene ”Modernizare străzi în Municipiul Dej” au fost reluate. Demarate în toamna anului 2014, intervențiile continuă în această perioadă în mai multe zone.

 • Cartierul Mulatău- ridicarea canalelor de scurgere în vederea turnării ultimului strat de asfalt astfel încât grosimea acestuia să fie la același nivel cu canalizările. De asemenea se realizează ziduri de sprijin pentru consolidarea zonelor cu probleme.
 • Strada Nicolae Titulescu- se intervine prin excavări în vederea pregătirii fundației drumului, realizarea fundației( balastru, piatră spartă), turnarea primului strat de asfalt( binder) iar în paralel se realizează bordurarea și amenajarea trotuarelor prin pavare, urmând ca în a doua fază să se intervină la ridicarea canalelor în vederea turnării ulterior, a ultimului strat de asfalt și amenajarea accesului la fiecare proprietate.
 • strada Valea Codorului- se realizează rigolele carosabile pentru colectarea apelor pluviale și ziduri de sprijin în zonele care necesită consolidare.
 • Realizarea zidului de sprijin la intersecția străzilor Varga Katalina și Slatinei.
 • Strada Nicolae Iorga- pozarea conductei de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor Siretului și Cloșca (zona pieței agroalimentare)
 • Străzile Înfrățirii și Varga Katalina- la sfârșitul săptămânii vor demara lucrările de excavare în vederea realizării fundației drumului.

”Lucrările sunt de mare amploare și pe parcursul  lor se va crea un disconfort, atât pentru locuitori, în ceea ce privește accesul la proprietăți care se va realiza mai dificil, cât și pentru participanții la trafic, circulația fiind  îngreunată. Se va lucra intens astfel încât acest disconfort să fie pe o perioadă cât mai scurtă, iar la finalul lucrărilor străzile vor fi reabilitate, vor avea trotuare dalate și acces la proprietăți”, a declarat primarul Morar Costan.

Administraţie

DEJ | Modificări în programul de funcționare al patinoarului

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță modificarea programului de funcționare al patinoarului.

În cursul săptămânii patinoarul va fi deschis de la ora 12:00, iar intrarea pe patinoar se va realiza după următorul program:

Luni- Vineri

 1. 12:00- 13:30
 2. 14:00- 15:30
 3. 16:00- 17:30
 4. 18:00- 19:30
 5. 20:00- 21:30.

Totodată în cursul săptămânii, la fel ca în anii anteriori, elevii din școlile dejene vor putea să își desfășoare pe patinoar orele de sport după un program prestabilit.

La sfârșitul săptămânii programul patinoarului va fi următorul:

Sâmbătă- Duminică

 1. 10:00- 11:30
 2. 12:00- 13:30
 3. 14:00- 15:30
 4. 16:00- 17:30
 5. 18:00- 19:30
 6. 20:00- 21:30

”Deoarece calitatea gheții este influenţată de condiţiile meteorologice, când situația o va impune, administraţia locală îşi rezervă dreptul de a modifica programul de funcţionare al patinoarului”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Start la plata taxelor și a impozitelor!

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej informează contribuabilii, persoane fizice și persoane juridice, că începând de astăzi, 13 ianuarie, se pot plăti impozitele și taxele locale, aferente anului 2020, precum și restanțele din anii precedenți.

Impozitele și taxele locale pentru anul în curs, au două scadențe de plată: 31.03.2020, respectiv 30.09.2020, cu excepţia taxelor pe clădire şi teren, care au scadenţă data de 25 a lunii următoare.

Pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale la clădiri, terenuri și mijloace de transport, până la data de 31.03.2020, se acordă o bonificație în procent de 10%, atât în cazul persoanelor fizice cât și a persoanelor juridice.

Taxele și impozitele pot fi achitate zilnic la Primăria Municipiului Dej de luni până vineri, între orele 08:00- 16:00, precum și online pe site-ul www.primariadej.ro, la secțiunea Taxe și impozite. O altă modalitate electronică de a plăti taxele și impozitele online este prin Sistemul Național Electronic de „Ghiseul.ro”, modalitate pentru care este nevoie de înregistrare pe site-ul „www.ghiseul.ro”.

Continuă să citești

Administraţie

E oficial! În Dej vor circula autobuze electrice turcești! Când vor fi livrate primele unități – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Municipiul Dej va cumpăra 20 de autobuze electrice de la producătorul turc Karsan, care vor fi livrate până în luna august a anului 2020.

Primul contract prevede livrarea a 8 autobuze Karsan Atak și a 4 autobuze Karsan Jest, iar pentru restul de 8 autobuze contractele vor fi semnate ulterior. Primele unități vor ajunge în Dej în primăvara anului viitor, ultimele în august 2020.

Autobuzele electrice Karsan sunt produse în pateneriat cu BMW pe platforma modelului electric BMW i3. Astfel, Karsan Atak are un motor electric de 313 cai putere și un cuplu de 2.400 Nm, în timp ce acumulatorul de 220 kWh furnizate de BMW oferă o autonomie de până la 300 de kilometri, scrie Automarket.

O încărcare completă a bateriei se realizează în numai 3 ore, în cazul utilizării unor stații de încărcare rapidă. Modelul are capacitate de 52 de locuri.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare