Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Salina Ocna Dej, comenzi la foc continuu. Peste 1000 de tone de sare ies zilnic pe poartă

Publicat acum

pe

Deszapezire Cluj sare material antiderapant drumuri

De la Salina Ocna Dej pleacă în jur de o mie de tone de sare în fiecare zi către direcţiile regionale de drumuri şi către primării. Zeci de camioane stau zilnic la rând pentru a fi încărcate, iar pentru a face faţă comenzilor, minerii lucrează şi noaptea.

Cel mai mare client al Salinei din Dej este Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, care deszăpezşte drumurile naţionale în şase judeţe. Până acum a cumpărat aproximativ 33.000 de tone de sare şi a folosit deja jumătate.

Ca să facă faţă comenzilor, minerii extrag sarea noaptea, pentru a asigura stocul necesar în ziua următoare.

Practic, de când a nins, producţia salinei a crescut considerabil: 1.500 de tone se extrag pentru industrie, iar alte 1.500 pentru drumari.

Ne-am reglat, pot să spun, în aşa fel încât aceste cantităţi se dau sigur într-o zi. Dacă sunt vârfuri suntem pregătiţi, lucrăm pe trei schimburi”, a declarat, pentru Digi24.ro, Torpenyi Francisc, directorul Salinei Ocna Dej.

După ce sarea va fi împrăştiată, n-o să distrugă drumurile, spun autorităţile.

„Nu are niciun efect asupra asfaltului, are eventual asupra rigolelor din beton, dar şi acolo s-a modificat clasa de beton, lucrăm cu o clasă mult superioară”, a declarat, pentru sursa citată, Eugen Cecan, director DRDP Cluj.

Potrivit companiei de drumuri şi autostrăzi, pentru deszăpezirea drumurilor din România se folosesc 60 de grame de sare pe metru pătrat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER