Conectează-te cu noi

Naţional

Săptămâna de conștientizare a rezistenței la antibiotice – 14 – 20 noiembrie

Publicat acum

pe

farmacie medicamente

În perioada 14 – 20 noiembrie 2016 este stabilită, la nivel mondial, „Săptămâna de conștientizare a rezistenței la antibiotice”.

Problematica legată de antibiorezistență a devenit un subiect abordat intens de toate organizațiile europene și internaționale, precum și de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA a întreprins și continuă să întreprindă acțiuni ferme pentru combaterea rezistenței la antimicrobiene. Aceste eforturi s-au concretizat în elaborarea Strategiei privind combaterea rezistenței la antimicrobiene în medicina veterinară pentru perioada 2016 – 2018 și a Ghidului național privind utilizarea prudenta a antimicrobienelor în medicina veterinară.

Una dintre acțiunile întreprinse de ANSVSA, pentru conștientizarea medicilor veterinari, fermierilor și industriei farmaceutice veterinare, a fost organizarea, în data de 1 noiembrie, a unui seminar împreună cu Ambasada Olandei la București, pe tema rezistenței antimicrobiene, „Luptăm împreună”.

Combaterea rezistenței la antimicrobiene a constituit o prioritate pentru Olanda în perioada deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene. Această preocupare majoră s-a reflectat în situarea Olandei printre statele membre cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Mesajul transmis cu ocazia acestui seminar a fost acela că, lupta împotriva rezistenței la antimicrobiene poate fi câștigată doar atunci când instituțiile care dețin responsabilități în acest domeniu acționează împreună, alături de asociațiile și patronatele din industrie.

Informații importante referitoare la măsurile necesare pentru diminuarea antibiorezistenței în medicina veterinară sunt disponibile pe site-ul www.ansvsa.ro la secțiunea „Utilizarea antimicrobienelor”.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER