Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Sărbătoare la LAPI Dej! Au debutat manifestările prilejuite de 55 de ani de existență – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Astăzi, cu începere de la ora 11:00, au debutat manifestările prilejuite de împlinirea a 55 de ani de existență a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej.

Înfiinţat în anul 1962, Liceul “Alexandru Papiu Ilarian” este recunoscut pentru calitatea dascălilor săi, pentru buna pregătire a elevilor, pentru teatrul francofon şi nu în ultimul rând pentru perfomanţele sportive. Liceul se mândreşte cu Centrul de excelenţă în volei, un procent de promovabilitate al examenului de bacalaureat peste medie, dar şi cu numeroase premii la olimpiadele școlare. Cadrul este unul ideal atât pentru elevi, cât și pentru profesori: liceul arată excepțional, fiind modernizat în urmă cu câțiva ani, iar activitatea culturală este una extrem de bogată, atât pe planul școlar, cât și pe cel extrașcolar.

La deschiderea manifestărilor grupate sub genericul „Zilele Liceului Teoretic Alexandru Papiu Ilarian” au răspuns ”prezent” mai multe oficialități locale, în frunte cu primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, o delegație franceză a „Lycée des 3 Chȇnes” din Le Quesnoy, numeroși consilieri locali, cadre didactice, dar și elevi ai școlii.

În prima zi aniversară, manifestările de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” au debutat cu prezentarea ofertelor educaționale pentru anul școlar 2016-2017 (prezentările fiind susținute de prof. Dorina – Emilia Gherman, directorul instituției de învățământ și de prof. Arman Dimitriu) și au continuat cu un moment solemn la statuia patronului spiritual al Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”. Un preot a oficiat un scurt Te Deum, primarul Morar Costan a susținut un discurs despre investițiile făcute de municipalitate în dezvoltarea instituției de învățământ, iar prof. Valeria Huza a vorbit puțin despre viața revoluționarului pașoptist Alexandru Papiu Ilarian.

Manifestările au continuat cu depuneri de coroane și jerbe de flori la bustul istoricului situat în fața instituției de învățământ dejene.

CITEȘTE ȘI:

Joi și vineri vor avea loc Zilele Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej. Calendarul evenimentelor

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER