Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Sărbători în siguranță! Recomandări ale polițiștilor clujeni cu ocazia Paștilor

Publicat acum

pe

politia

Se apropie sărbătoarea Paştelui şi vă pregătiţi de cumpărături. În acest context, poliţiştii clujeni vă recomandă să respectaţi câteva reguli pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor dumneavoastră.

  • La cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!
  • Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
  • Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau  geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!
  • La întoarcerea spre casă, evitaţi deplasarea prin zone puţin circulate sau întunecate!
  • Dacă decideţi să faceţi cumpărături online, vă recomandăm să verificaţi dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiţii de livrare şi de garanţie).
  • Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Înainte de a introduce numărul cărţii de credit pe un site de comerţ online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ).
  • Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing.
  • Verificaţi de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.
  • Vă recomandăm să folosiţi un serviciu de curier cu plata ramburs, care permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că aţi plătit pentru ce aţi comandat.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER