Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Scădere semnificativă a infracțiunilor silvice în județul Cluj

Publicat acum

pe

lemn

Joi, 10 noiembrie, în Sala Mare a Palatului Administrativ, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a participat la o şedinţă de lucru pe tema asigurării integrităţii fondului forestier în judeţul Cluj, cu participarea reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi ai Grupării de Jandarmi Mobilă, ai Direcţiei Silvice, ai Gărzii Forestiere şi ai Ocoalelor Silvice de stat şi private din judeţ.

Responsabilii în domeniu au prezentat la nivelul judeţului Cluj efectele punerii în aplicare a pachetului de măsuri legislative adoptate de Guvernul României în luna august 2016, esenţiale pentru îmbunătăţirea managementului pădurilor şi stoparea tăierilor ilegale. Este vorba de Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, Ordonanţa de Urgenţă privind perdelele forestiere de protecţie şi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

O concluzie importantă a reuniunii a fost aceea că măsurile legislative au generat la nivelul judeţului Cluj o scădere semnificativă a infracţionalităţii în domeniul silvic, în ultimele două luni.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a propus realizarea unui parteneriat între instituţiile statului cu atribuţii în domeniu şi ocoalele silvice private pentru a putea fi eliminate unele disfuncţionalităţi de natură organizatorică în aplicarea pachetului de măsuri pe păduri, urmând ca în viitor să aibă loc întâlniri periodice pentru evaluarea rezultatelor.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER