Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

SCANDAL în Consiliul Judeţean Cluj: Servicii juridice achiziţionate pentru litigii cu aeroportul, deşi există jurişti

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Este scandal în CJ Cluj, unde conducerea instituţiei vrea să achiziţioneze servicii juridice pentru litigiile cu Aeroportul „Avram Iancu”, deşi există jurişti, preşedintele Alin Tişe susţinând că aceştia nu mai fac faţă zecilor de procese, transmite Mediafax.

Liderul grupului consilierilor judeţeni PSD din Consiliul Judeţean Cluj, Remus Lăpuşan, a solicitat, vineri, în şedinţa deliberativului, explicaţii conducerii instituţiei despre urmările propunerii de achiziţie a serviciilor juridice în litigiile cu Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, acestea urmând să fie plătite din bani publici, deşi există o Direcţie juridică.

„Vreau să ştiu şi care este suma care va fi alocată pentru serviciile juridice”, a spus Lăpuşan.

La rândul său, consilierul PNL, Dorel Secară, a criticat intenţia de achiziţie a serviciilor juridice în procesele cu aeroportul, precizând că nu susţine proiectul de hotărâre propus de conducerea liberală a Consiliului Judeţean Cluj

„De trei ani semănăm vânt în relaţia CJ Cluj cu aeroportul, iar aceste procese înseamnă furtuna pe care o culegem acum. Vom aloca nişte bani din banii clujenilor pe care îi băgăm în buzunarul unor case de avocatură prietene sau neprietene. Eu propun să se stingă litigiile dintre CJ Cluj şi aeroport, să se renunţe la orgolii, iar banii economisiţi să îi alocăm spre alte investiţii”, a afirmat Secară.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a subliniat că este nevoie de firme specializate de avocatură pentru toate procesele în care CJ este dat în judecată de reprezentanţi ai Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj sau pentru cele în care va fi dat judecată în viitor.

„Încărcarea de 44 de procese şi plângeri penale este mult prea mare şi angajaţii nu mai fac faţă, astfel că încercăm să eliminăm tensiunea existentă care duce la un blocaj. Este nevoie să avem o părere obiectivă. Sunt procese abuzive pornite de aeroport, este firesc să ne apărăm, nu este firesc să blochez serviciul juridic de procese abuziv formulate şi să nu se ocupe şi de alte procese ale instituţiei”, a explicat Tişe.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat, la rândul lor, că angajaţii aeroportului şi liderii de sindicat au reuşit să dea în judecată, pe bani publici, unicul proprietar/acţionar al aeroportului şi anume Consiliul Judeţean.

„Pentru aceasta, au angajat şi avocaţi externi, plătiţi, evident, din banii clujenilor. Mai mult, angajaţi ai aeroportului au înfiinţat un ONG care are ca scop principal <>, drept urmare, Consiliul Judeţean Cluj are procese şi cu acest ONG. Care este rezultatul acestei procesomanii? Cele mai importante domenii care sunt în responsabilitatea Consiliului Judeţean Cluj – drumurile judeţene, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, spitalele, devin subiecte care nu mai pot beneficia de asistenţa Direcţiei juridice a Consiliului, aceasta fiind blocată de procesele pe bandă rulantă îndreptate împotriva sa”, au menţionat reprezentanţii CJ Cluj.

La Direcţia juridică a CJ Cluj sunt angajate opt persoane.

Valoarea serviciilor juridice necesare în litigiile de orice natură cu Aeroportul Cluj vor fi achitate din bugetul judeţului Cluj urmând a fi recuperată de la părţile adverse.

Seria de procese intentate de către reprezentanţii aeroportului clujean a început în anul 2014, atât împotriva unor funcţionari publici ai CJ Cluj implicaţi în elaborarea documentelor necesare în relaţia cu aeroportul şi nu numai, cât şi a preşedintelui deliberativului, indiferent de persoana care a deţinut această funcţie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ştiri din zonă

Cluj | Tânăr de 24 de ani, declarat VINDECAT de COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

VESTE BUNĂ | Încă un pacient infectat cu COVID-19 a fost declarat vindecat, la Cluj.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 24 de ani din județul Bistrița-Năsăud. Acesta a fost declarat vindecat, fiind externat în această seară.

Vă reamintim, tot azi, un pacient de 51 de ani din județul Cluj a fost declarat vindecat.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Au vrut să fure lemn dintr-o pădure de lângă Nima, însă au fost surprinși de pădurar!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

La data de 27 martie, în jurul orei 11.00, polițiștii au fost sesizați de către un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Gherla despre faptul că, în timp ce se afla în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în pădurea amplasată în extravilanul localității Nima, comuna Mintiu Gherlii, a surprins trei persoane în timp ce tăiau mai mulți arbori. Aceștia ar fi fugit de la fața locului cu o autoutilitară la vederea acestuia.

La scurt timp de la sesizare, polițiștii au găsit autoutilitara și au identificat proprietarul acesteia, stabilind că este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din comuna Iclod. De asemenea, au mai fost identificați doi minori de 15 și 16 ani care l-ar fi ajutat pe bărbat la tăierea arborilor.

Deplasându-se la fața locului împreună cu pădurarul, polițistii au constatat că au fost tăiați 4 arbori, reprezentând un volum de 2,432 m3, în valoare de 1.285 lei.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodia pădurarului.

În continuare se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 46/2008.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Acțiuni zilnice ale forțelor de ordine din Cluj | S-au aplicat sancțiuni de peste 1.000.000 de lei

Publicat acum

pe

loading...

Peste 650 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au acționat zilnic, în perioada 27 – 29 martie 2020, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, pe raza județului Cluj.

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Astfel, în ultimele 3 zile, autoritățile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 2.714 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 639 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

În perioada menționată, 204 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

De la debutul pandemiei până în prezent, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în 4 situații, fiind întocmite dosare penale.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, în cele 3 zile s-a impus aplicarea a 1049 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000.000 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr. 3.

În domeniul situațiilor de urgență, au fost implicate 91 de cadre ale ISU Cluj în acțiunile de oprire a răspândirii noului tip de coronavirus. A fost asigurat transportul pentru 130 de clujeni, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

Au fost oferite informații medicale pentru 1400 de apeluri venite din partea clujenilor, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de către cadre medicale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică.

Nu uitați! Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

În cursul acestei zile, au fost distribuite către spitalele și unitățile implicate în lupta împotriva răspândirii COVID-19 din județul Cluj: 4.500 combinezoane de unică folosință, 1.810 măști FFP2 și 1.750 măști FFP3, din stocul Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, ca urmare a creșterii capacității de testare (în prezent 340 de teste/zi), am ajuns la zi cu toate probele care erau întârziate, cu toate că, în continuare, suntem centru regional de testare, ajungând la Cluj probe din toată Transilvania.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare