Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

SCANDAL în Consiliul Judeţean Cluj: Servicii juridice achiziţionate pentru litigii cu aeroportul, deşi există jurişti

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Este scandal în CJ Cluj, unde conducerea instituţiei vrea să achiziţioneze servicii juridice pentru litigiile cu Aeroportul „Avram Iancu”, deşi există jurişti, preşedintele Alin Tişe susţinând că aceştia nu mai fac faţă zecilor de procese, transmite Mediafax.

Liderul grupului consilierilor judeţeni PSD din Consiliul Judeţean Cluj, Remus Lăpuşan, a solicitat, vineri, în şedinţa deliberativului, explicaţii conducerii instituţiei despre urmările propunerii de achiziţie a serviciilor juridice în litigiile cu Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, acestea urmând să fie plătite din bani publici, deşi există o Direcţie juridică.

„Vreau să ştiu şi care este suma care va fi alocată pentru serviciile juridice”, a spus Lăpuşan.

La rândul său, consilierul PNL, Dorel Secară, a criticat intenţia de achiziţie a serviciilor juridice în procesele cu aeroportul, precizând că nu susţine proiectul de hotărâre propus de conducerea liberală a Consiliului Judeţean Cluj

„De trei ani semănăm vânt în relaţia CJ Cluj cu aeroportul, iar aceste procese înseamnă furtuna pe care o culegem acum. Vom aloca nişte bani din banii clujenilor pe care îi băgăm în buzunarul unor case de avocatură prietene sau neprietene. Eu propun să se stingă litigiile dintre CJ Cluj şi aeroport, să se renunţe la orgolii, iar banii economisiţi să îi alocăm spre alte investiţii”, a afirmat Secară.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a subliniat că este nevoie de firme specializate de avocatură pentru toate procesele în care CJ este dat în judecată de reprezentanţi ai Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj sau pentru cele în care va fi dat judecată în viitor.

„Încărcarea de 44 de procese şi plângeri penale este mult prea mare şi angajaţii nu mai fac faţă, astfel că încercăm să eliminăm tensiunea existentă care duce la un blocaj. Este nevoie să avem o părere obiectivă. Sunt procese abuzive pornite de aeroport, este firesc să ne apărăm, nu este firesc să blochez serviciul juridic de procese abuziv formulate şi să nu se ocupe şi de alte procese ale instituţiei”, a explicat Tişe.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat, la rândul lor, că angajaţii aeroportului şi liderii de sindicat au reuşit să dea în judecată, pe bani publici, unicul proprietar/acţionar al aeroportului şi anume Consiliul Judeţean.

„Pentru aceasta, au angajat şi avocaţi externi, plătiţi, evident, din banii clujenilor. Mai mult, angajaţi ai aeroportului au înfiinţat un ONG care are ca scop principal <>, drept urmare, Consiliul Judeţean Cluj are procese şi cu acest ONG. Care este rezultatul acestei procesomanii? Cele mai importante domenii care sunt în responsabilitatea Consiliului Judeţean Cluj – drumurile judeţene, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, spitalele, devin subiecte care nu mai pot beneficia de asistenţa Direcţiei juridice a Consiliului, aceasta fiind blocată de procesele pe bandă rulantă îndreptate împotriva sa”, au menţionat reprezentanţii CJ Cluj.

La Direcţia juridică a CJ Cluj sunt angajate opt persoane.

Valoarea serviciilor juridice necesare în litigiile de orice natură cu Aeroportul Cluj vor fi achitate din bugetul judeţului Cluj urmând a fi recuperată de la părţile adverse.

Seria de procese intentate de către reprezentanţii aeroportului clujean a început în anul 2014, atât împotriva unor funcţionari publici ai CJ Cluj implicaţi în elaborarea documentelor necesare în relaţia cu aeroportul şi nu numai, cât şi a preşedintelui deliberativului, indiferent de persoana care a deţinut această funcţie.

Ştiri din zonă

A doua ediție a Simpozionului de Medicină de Urgență și Terapie Intensivă Pediatrică, la Cluj-Napoca

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Asociația pentru Studiu Interdisciplinar în Medicina de Urgență ASIDU și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, organizează cea de-a doua ediție a Simpozionului de Medicină de Urgență și Terapie Intensivă Pediatrică.

Evenimentul ce va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 15-16 noiembrie 2019, are ca temă principală „Urgențele Cardiace și Vasculare la Copil” și va reuni experți în domeniul medicinei de urgență, terapiei intensive și pediatriei.

Simpozionul se adresează atât medicilor cât și asistenților medicali, în scopul promovării actului medical în echipă, aspect important în special în cazul copiilor cu boli severe. Pe parcursul celor două zile vor avea loc sesiuni de prelegeri și ateliere demonstrative cu caracter practic, participanții având ocazia de a se perfecționa profesional și de a interacționa cu colegi din țară și din străinătate.

Lectori din Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, dar și din alte țări vor aborda probleme de diagnostic și tratament al copilului cu boală cardiacă gravă, utilizarea ultrasonografiei „point of care”, monitorizarea non-invazivă și invazivă a acestor copii din punct de vedere teoretic dar și prin demonstrații practice.

În cea de-a doua zi, în cadrul unei mese rotunde, vor fi discutate probleme existente în cazul copilului cu boală cardiacă ce necesită abordare multidisciplinară, de la preluarea în serviciul de urgență până la terapia definitivă într-un centru specializat de terapie intensivă sau chirurgie cardiacă. Experiența echipelor medicale din România va fi comparată cu cea a medicilor invitați din alte țări, precum SUA, Republica Cehă, Slovenia și Ungaria, în scopul îmbunătățirii prognosticului acestor copii.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Intervenţie contracronometru în Cluj! Un bărbat a căzut într-o fântână adâncă de peste 9 metri – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Intervenție salvatoare pentru un bărbat în vârstă de 63 de ani, căzut într-o fântână, la o adâncime de peste 9m, pe strada Colinei din municipiul Cluj-Napoca.

Un echipaj de pompieri, o ambulanță, dar și polițiștii au răspuns unui apel de urgență, înregistrat miercuri după-amiază, în jurul orei 17:20, pentru a salva un bărbat, care căzuse într-o fântână, pe timpul unor lucrări de întreținere a instalației de aducție a apei din aceasta.

Adâncimea considerabilă, aerul rarefiat și diametrul îngust de aproximativ 90 de centimetri al fântânii nu au permis accesul salvatorilor la bărbatul rănit, care era conștient și putea comunica.

A fost realizată o succesiune de scări în interiorul fântânii, iar bărbatul, care s-a prins singur cu un brâu, asigurat cu o cordiță de salvare, a putut fi tras afară din fântână de către salvatorii și polițiștii prezenți la locul evenimentului.

Bărbatul a primit asistență medicală de la echipajul medical prezent la fața locului și a fost transportat de urgență la spital. Aceasta se pare că a suferit o posibilă fractură la piciorul drept și escortații severe la palme și degete.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cel mai violent incendiu din ultimii ani, într-o localitate din județul Bistrița-Năsăud – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Patru case de locuit, un atelier de tâmplărie și două anexe gospodărești au fost cuprinse de un incendiu violent ce a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, pe raza localității Șanț. Apelul pe numărul unic de urgențe a fost realizat la ora 00:53, potrivit ISU Bistrița-Năsăud.

Pentru gestionarea acțiunilor de stingere a incendiului au fost direcționate la locul indicat opt echipaje de pompieri militari și voluntari cu șapte autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD (trei echipaje de la Garda de Intervenție Sângeorz Bai, două echipaje de la Secția de Pompieri Năsăud, respectiv SVSU Șanț, Maieru și Rodna). Un aport extraordinar în acțiunile de stingere l-au avut și localnicii comunei Șanț care, sub îndrumarea pompierilor, au sprijinit acțiunile de limitare a propagarii incendiului la casele alăturate.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești. Două persoane au suferit atacuri de panică – o femeie în vârstă de 44 de ani, respectiv un bărbat în vârstă de 74 de ani, care au primit asistența medicală din partea paramedicilor SMURD, dar nu s-a impus transportul acestora la spital.

Intervenția a fost concentrată pe două obiective mari: protejarea vecinătăților, în situația în care incendiul a fost anunțat în faza în care se manifesta generalizat, pe toată suprafața afectată, cu flăcări înalte de câțiva metri, respectiv localizarea și lichidarea focarelor.
Construcțiile erau realizate din lemn și alte materiale usor combustibile, fără distanță de siguranță între ele, fapt ce a determinat propagarea rapidă a flacarilor în condiții de vânt.

Mobilizarea persoanelor care locuiau în cele patru imobile (15 persoane – adulți și copii care s-au autoevacuat în condiții de siguranță), a vecinilor și realizarea primei intervenții de către componenta voluntara din localitate (SVSU) au avut un rol extrem de important în salvarea de vieților, limitarea extinderii incendiului și protejarea vecinătăților.

Incendiul a fost lichidat în totalitate la ora 7:20, potrivit informațiilor transmise de ISU Bistrița-Năsăud.

Bilanțul final al incendiului: 8 case dintre care patru arse în totalitate, una în proporție de 40% si trei afectate pe timpul protejării (geamuri sparte), două ateliere de tâmplărie și trei anexe gospodărești (suprafață totală desfășurată cca 2000 mp).

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric la unul din atelierele de tâmplărie.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare