Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Scandal la centrul DGASPC Gherla. Tânără angajată „pe pile”

Publicat acum

pe

direcţia generală de asistenţă socială şi protecţie a copilului cluj

Pe data de 19 august 2013, urmare a unui concurs pentru un post de psiholog organizat la Luna, o persoană a fost declarată „respinsă”. Cu toate acestea, în mod ilegal, a fost angajată la un Centru din Gherla deși acel post nu fusese scos la concurs. În sistemul public, nicio persoană, indiferent de perioada pentru care a fost angajată, determinată sau nedeterminată, nu poate fi angajată decât în urma unui concurs  anunţat public.

Persoana respectivă a fost angajată în mod ilegal prin dispoziția nr. 757 din 30.08.2013, semnată doar de directorul DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Cluj și neasumată de  nicio altă persoană din cadrul aparatului de specialitate al instituției.

Mai mult, această persoană a fost definitivată și, ulterior, promovată la Locuințele protejate Câțcău, cu un salariu brut de peste 4.100 lei. Ulterior, de asemenea ilegal, este avansată ca șef Centru Gherla, unitate de tip familial.

Președintele Consiliului Județean Cluj va demara procedura legală aferentă astfel încât întreaga sumă primită ilegal de persoana în cauză să fie recuperată, iar persoana care a dispus angajarea (directorul) să răspundă personal.

Angajata în discuție este Alina Ramona Păcurar, consilier local PSD Gherla, potrivit Clujust.ro. Directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, susținut de PSD Cluj, este ambiguu în explicații:

Eu zic că președintele Consiliului este într-o eroare. A fost angajată prin concurs. Eu am venit in 1 august 2013, iar anunțul de concurs era din 26 iunie. Concursul s-a desfășurat în 3-5 august. Probabil prin dispoziție a fost angajată, pe baza unor propuneri făcute de comisia de concurs. Eu am aprobat. La noi se angajează zeci de oameni, la acel concurs au fost angajați 10-15 oameni. Răspunde comisia de concurs si directorul de specialitate resurse umane. Legal, un angajat poate fi delegat cu muncă la alt centru. Vom vedea dacă există sau nu o infracțiune”, a precizat Tămaș pentru Clujust.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER