Conectează-te cu noi

Social-Cultură

SCANDAL pe Facebook! Internauții, revoltați de tăierile abuzive de arbori din Dej – VIDEO

Publicat acum

pe

VIDEO – Facebook/András Varga

Mai multe zone verzi ale municipiului Dej au suferit ciuntări abuzive, zeci de copaci – care nu sufereau de vreo boală – fiind puși la pământ de autorități, în încercarea municipalității de a reamenaja peisagistic orașul.

Cel mai recent caz, care a stârnit revoltă în mediul online, a fost cel al spațiului verde din incinta Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej. Marți, 9 aprilie, Primăria Municipiului Dej anunța că spațiul verde din incinta instituției de învățământ este în curs de reamenajare peisagistică. Potrivit municipalității, propunerea a venit chiar din partea conducerii instituției de învățământ.

Reamenajarea peisagistică va consta în înlocuirea vegetației existente care în prezent este mult prea densă pentru suprafața de teren de care dispune. Parte din arbori sunt afectați de un intens proces de degradare ireversibilă și au devenit un pericol pentru elevi și personalul didactic. Spațiul verde va fi refăcut prin replantarea de specii de arbori și arbuști precum și gazon”, se arată într-o informare a Primăriei Municipiului Dej.

Reacțiile internauților nu s-au lăsat mult așteptate, zeci de persoane condamnând acțiunile primăriei.

In razboiul impotriva parcurilor omul este cel care invinge, dar numai aparent. „Oponentii” (in cazul de față brazii) sunt muți, din păcate. Nu pot să iși pledeze cauza in fața peisagistului cel puternic si dornic de afirmare. A fost de ajuns un deget indreptat inspre ei si iată rezultatul. Dar asta nu inseamnă că nu se vor răzbuna. Ce sa mai zicem de valoarea sentimentală a acestui parc pentru miile de absolventi! Păcat!”, a spus o profesoară a colegiului.

Noi nu suntem normali, peste tot in Dej astia „toaleteaza” copacii, ii taie de tot-traiasca aerul poluat (…) trist ce mod de gandire aveti cu atatea surse de poluare-masini fara nr. si altele. Probabil asta era UNICA solutie pt. bunastarea dejenilor, bravo…”, este reacția unui alt internaut.

Pe Morar Costan l-a apucat nebunia defrișărilor din oraș! Altfel nu-mi explic, cum sa tai brazii falnici din față Lic Andrei Mureșanu, făceau parte din istoria liceului, erau mândria lui!?”, a răbufnit un alt dejean.

Uniunea Europeană ne-a atras atenția asupra poluării aerului la noi în țară. La Dej stația de măsurare a poluării aerului a constatat că nivelul oxigenului din aer depăseşte limita normală drept pentru care mai marii urbei grijulii pentru sănătatea noastră au luat măsuri pt „toaletarea” brazilor”, a scris un alt internaut revoltat.

Potrivit Primăriei Municipiului Dej, reamenajarea peisagistică a spațiului verde din incinta CNADM va redeschide perspectiva inițială asupra construcției, un monument național autentic.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER