Conectează-te cu noi

Naţional

SCANDAL în sănătate! Comisie pentru ambulanţe noi, făcută pe Facebook

Publicat acum

pe

EVZ a dezvăluit joia trecută faptul ca ISU şi SMURD se confruntă cu dificultăţi mari: din cauza uzurii ambulanţelor, acestea riscă să nu ajungă la pacienţi. Potrivit unui document oficial, prezentat de EVZ, ministrul de Interne, Carmen Dan, a recunoscut situaţia şi a explicat că se vor achiziţiona ambulanţe noi.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a Ministerului Sănătăţii se inteprind demersuri pentru elaborarea documentanţiei de atribuire, în vederea iniţierii unei proceduri viitoare de achiziţie ce va avea ca obiect încheierea de acorduri -cadru de furnizare pentru produse Ambulanţă tip A1, Ambulanţă tip A2, Ambulanţă rimp B4X2, Ambulanţă tip B 4X4 şi ambulanţă tip C”, se precizează în document.

Sâmbătă, premierul Sorin Grindeanu a anunţat, pe rețeaua de socializare, că a discutat deja cu ministrul sănătăţii, Florian Bodog, ministrul de interne, Carmen Dan şi cu Raed Arafat, și că va continua dialogul săptămâna viitoare. „Important e ca pacienții români să beneficieze cât mai rapid de servicii moderne de ambulanță”, a scris premierul Sorin Grindeanu, ieri, pe pagina sa de Facebook.

Bodog: „Am avut nişte probleme în hârtii”

În replică, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţine (tot pe Facebook) că protocolul încheiat de IGSU privind achiziţia de ambulanţe avut „nişte probleme în hârtii”, fiind făcut pe vechea lege a achiziţiilor, iar ANAF a cerut un altul care va fi semnat luni, urmând ca săptămâna viitoare procedura de achiziţie să fie pusă pe SEAP. El a precizat că a fost numită o comisie în Ministerul Sănătăţii astfel încât să nu mai apară probleme. „IGSU a dat jos caietul datorită faptului că au avut nişte probleme în hârtiile pe care le-au făcut domniile lor. (…) Protocolul se semnează luni, l-am informat şi pe primul ministru. Caietele de sarcini sunt gata, comisia mea a făcut observaţiile pe caietele de sarcini în aşa fel încât să nu mai poată fi contestate şi noi putem să încărcăm săptămâna viitoare pe SEAP procedura”, a adăugat ministrul.

Arafat: Funcţionarii au sabotat achiziţia

Acesta a subliniat că doreşte să se asigure că achiziţia se va desfăşura cu respectarea tuturor prevederilor legale. Pe de altă parte, după dezvăluirile EVZ, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a scris, ieri, pe Facebook, că funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii ar fi „sabotat” continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanţă şi SMURD şi că anunţul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziţie pentru ambulanţe „ascunde multe adevăruri nespuse”, fiind, în opinia sa, „un anunţ al întârzierii achiziţiilor de ambulanţe”.

 

Sursa – EVZ.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER