Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Scandalul retrocedării platformei de beton din incinta Aeroportului Internațional Cluj, faza pe prefectură

Publicat acum

pe

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, a avut ieri, 17 iulie, o întrevedere cu reprezentanții Direcției Agricole Județene (DAJ) în care a solicitat clarificarea situației platformei tehnice de beton în suprafață de 12018 mp din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Din documentele prezentate rezultă că terenul în discuție se regăsește atât în inventarul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cât și în inventarul domeniului public al județului Cluj.

Demersurile prin adrese repetate inițiate de DAJ Cluj încă din anul 2010 de predare înspre Consiliul Județean Cluj (CJ Cluj), prin care oferă spre transfer Consiliului Județean Cluj terenul în cauză au rămas fără răspuns, motiv pentru care DAJ Cluj a promovat o acțiune în instanță.

Singura procedură legală de clarificare a situației juridice era promovarea unei hotărâri de guvern de transfer din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a județului, promovată de CJ Cluj sau MADR, lucru care nu s-a întâmplat.

În urma întâlnirii s-a convenit ca DAJ Cluj să ceară suspendarea acțiunii în instanță și demararea procedurilor de elaborare a actului normativ menționat.

Atât Instituția Prefectului Cluj, cât și DAJ Cluj își exprimă disponibilitatea de a urgenta rezolvarea acestei situații pentru a nu perturba investițiile în județul Cluj.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER