Conectează-te cu noi

....

Naţional

Schimbări majore pentru elevi. Admiterea la liceu se modifică de anul acesta

Publicat acum

pe

....

Condițiile de admitere la liceu se schimbă din acest an școlar, punându-se accent mai mult pe media obținută la evaluarea națională și mai puțin pe notele de la clasă. De asemenea, nu vor mai fi trei etape de repartizare a candidaților la liceu, ci doar două, informează inspectorii școlari.

....

Elevii români vor fi admiși la liceu după reguli noi. În primul rând, din acest an va crește ponderea mediei de la evaluarea națională de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a.

Crește importanța rezultatelor la Evaluarea Națională, accent punându-se astfel pe rezultatele pe care elevii le obțin la examenele de limba și literatura română și matematică. Noile reguli de admitere sunt stabilite prin Ordinul 5077/2016 privind admiterea în învățământul liceal“, a declarat inspectorul școlar Mona Burcheșin, membru în comisia județeană pentru admiterea la liceu, citată de Gazeta de Sud.

În ceea ce privește repartizarea elevilor la liceu, aceasta se va face în două etape, în loc de trei. „Prima repartizare computerizată va fi în luna iulie și cea de-a doua etapă va fi pe 8 septembrie. Practic, dispare etapa de repartizare din luna august, care exista în sesiunile anterioare. În etapa din septembrie, vor participa atât elevii care nu au fost admiși la o unitate de învățământ în prima etapă, cât și cei care nu s-au înscris la prima repartizare sau nu au avut situația școlară încheiată“, a mai precizat inspectorul școlar Mona Burcheșin.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER