Conectează-te cu noi

Naţional

Schimbări pe platformă din 1 aprilie. Va fi estimat timpul de așteptare + tipul de vaccin, afișat

Publicat acum

pe

Tipul de vaccin anti-COVID disponibil în fiecare centru de vaccinare va fi afișat pe platforma vaccinare-covid.gov.ro începând din 1 aprilie, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

”Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platformă va avea afișat tipul de vaccin. Orice persoană va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel centru. Un al doilea element important este legat de estimarea timpului de așteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare. Acest timp poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare și de tipul persoanelor înscrise. De exemplu, dacă sunt multe persoane înscrise din etapa a II-a, timpul de așteptare pentru o persoană din etapa III-a poate să fie mai lung, chiar dacă se numără printre primele persoane din această categorie”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai precizat că începând din 6 aprilie va crește numărul persoanelor care pot fi vaccinate în fiecare cabinet în cele 12 ore disponibile, de la 60 la 90 de persoane pe zi.

”Din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Pfizer. Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit cabinete noi în data de 20 martie și vor fi alocate cu prioritate în județele cu rată mare de incidență cumulată a cazurilor”, a completat Valeriu Gheorghiță.

În plus, tot din luna aprilie va fi demarată vaccinarea cu centre mobile în localitățile cu incidență cumulată mare a cazurilor de coronavirus și va fi disponibilă vaccinarea și la cabinetele medicilor de familie, cu vaccin de la Johnson&Johnson și AstraZeneca, iar în acest caz nu va fi nevoie de înscrierea pe platforma de vaccinare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER