Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Școala Gimazială Chiuiești, locul IV în județ la simularea Evaluării Naționale (rural)

Publicat acum

pe

Scoala Gimnaziala Chiuiesti

Şcolii Gimnazială Chiuieşti s-a clasat pe locul IV, în județul Cluj, mediul rural, la simularea Evaluării Naționale.

Deşi subiectele au avut un grad de dificultate mai mare decât în anii anteriori, Școala Gimnazială Chiuiești a reușit o performanță demnă de laudă – locul IV la media instituțiilor de învățământ din mediul rural, la simularea Evaluării Naționale.

Prima poziție a fost ocupată de Școala Gimnazială Țaga, care a obținut media 6.98, urmată de Școala Gimnazială Râșca, cu 5.71, poziția a treia fiind ocupată de Școala Gimnazială Hășdate – Finișel, care a obținut 5.57. Poziția a IV a fost ocupată de Școala Gimnazială Chiuiești, care a reușit să obțină o medie de  5.56.

Vă reamintim, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej ocupă cea de-a treia poziție, pe județ, la simularea examenelor de Evaluare Națională.

Peste jumătate din elevii clujeni de clasa a opta sunt capabili să obțină, la ora actuală, medii de trecere la examenul de Evaluare Națională 2016, potrivit rezultatelor obținute la simulări.

În perioada 14-22 februarie, la nivelul județului Cluj, examenul de Evaluare Națională a fost susținut de 4.962 de elevi provenind din 161 de unități de învățământ, fiind organizate în acest sens 129 de centre de examen.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut examenul la două discipline (limba si literatura română şi matematică), respectiv la trei discipline după caz (cei care au susținut și proba de limba şi literatura maternă).

În județul Cluj, 55,33% dintre elevii de clasa a VIII-a sunt pregătiţi să obţină o medie peste 5. Dintre aceştia, 68.04%, au obţinut note peste 5 la proba de limba şi literatura română, în vreme ce 43.44% au note mai mari sau egale cu 5 la matematică. În ceea ce priveşte proba de limba şi literatura maternă, elevii clujeni sunt pregătiţi în proporţie de 85.20% să obţină o notă peste 5.

Totodată, la nivelul judeţului Cluj, media notelor elevilor în urma examenului de simulare este 5,41. Nu există nicio medie de 10, dar 8 elevi au reuşit să obţină nota maximă la una din probe (2 la limba şi literatura română, 3 la limba şi literatura maternă şi 3 la matematică).

Primele poziții unități urban:

MEDIA
1COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA8.29
2LICEUL TEORETIC „NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA7.82
3COLEGIUL NAȚIONAL „ANDREI MUREȘANU” DEJ7.56
4ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN BOB” CLUJ-NAPOCA7.40
5ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ELF” CLUJ-NAPOCA7.35

 

Primele poziții unități rural:

MEDIA
1ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȚAGA, COM. ȚAGA6.98
2ȘCOALA GIMNAZIALĂ RÂȘCA, COM. RÂȘCA5.71
3ȘCOALA GIMNAZIALĂ HĂȘDATE – FINIȘEL, COM. SĂVĂDISLA5.57
4ȘCOALA GIMNAZIALĂ CHIUIEȘTI, COM. CHIUIEȘTI5.56
5ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ADY ENDRE” SÂNCRAIU, COM. SÂNCRAIU5.54

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER