Social-Cultură
Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej și-a omagiat patronul spiritual prin numeroase activități – FOTO
Publicat acum
10 lunipe
În fiecare an, în luna ianuarie, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej îşi omagiază patronul spiritual printr-un amplu program de activităţi educative și artistice grupate sub genericul „Zilele Eminescu – Zilele Şcolii”. Manifestările desfășurate în perioada 12-16 ianuarie, s-au bucurat de prezenţa a numeroşi elevi, dascăli, părinţi şi invitaţi.
Zilele Școlii Mihai Eminescu au debutat vineri, cu vernisarea expoziției „Eu îmi pictez cu poezie realitatea”, expoziție omagială, desene, gânduri ale elevilor din ciclul primar și cel gimnazial. Tot vineri s-a desfășurat spectacolul omagial „Eminescu…Flacără de neam și suflet”, susținut de elevii claselor primare, coordonați de profesor Vasile Cernea.
Manifestările au continuat luni, 15 ianuarie, cu spectacolul „Mărturie de noi înșine”, susținut de elevii claselor V-VIII, îndrumați de profesorii Manuela Rus, Simona Bumbu, Kinga Nan Farcas, Daniela Petrescu, Daria Martonoș și Anca Rus.
Ziua a continuat cu concursul de matematică „Micul matematician”, la care au participat elevi din Dej și din împrejurimi, Gherla și Cluj-Napoca (coordonatori prof. Jica-Mariana Moldovan, Geanina Gavriș, Roberta Bacoș, Teofil Moncea), precum și cu manifestările sportive „Joc…, distracție…,întrecere”, sub coordonarea profesorilor Daria Martonoș și Anca Rus.
”A fost o sărbătoare dedicată poetului Mihai Eminescu şi în egală măsură şcolii, pentru care se cuvin felicitări organizatorilor, echipei manageriale prezentă la toate activitățile (director Jica Mariana Moldovan, director adjunct Geanina Gavriș), tuturor elevilor şi tuturor părinţilor implicaţi în reuşita acestor manifestări. Dar, mai ales, felicitări pentru felul în care este păstrată şi perpetuată tradiţia şcolii, de către toate generaţiile de elevi care cu mândrie îi trec pragul. O şcoală care, printr-o placă fixată pe frontispiciul ei, consemnează pentru eternitate că: „În drumul său de la Cernăuţi la Blaj, făcându-şi pelerinajul românesc cu băţul în mână, Mihai Eminescu a poposit la Dej, în mai 1866”, au transmis reprezentanții școlii dejene.