Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Școala Gimnazială Nr. 1 Dej, acțiune comunitară la Rugășești – FOTO

Publicat acum

pe

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Dej actiune comunitara SNAC (2)

Vineri, 20 noiembrie, elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej au participat la acțiunea comunitară ,,Săptămâna fructelor și legumelor donate”, activitate de voluntariat derulată în cadrul SNAC-Strategia Naţională de Acţiune Comunitară.

După popularizarea Campaniei la nivelul claselor primare din școală, am colectat legume şi fructe, pe care le-am donat familiilor cu copii defavorizate, afectate de lipsa de alimente. În timpul săptămânii am adunat fructe și legume recoltate din grădinile bunicilor și părinților sau cumpărate.

Spre sfârșitul săptămânii le-am adunat din toate clasele, le-am împărțit în pungi, astfel încât fiecare familie să primească atât fructe, cât și legume. Vineri dimineața le-am repartizat familiilor nevoiașe din satul Rugășești, aflat la 12 km de orașul Dej. Deoarece la acea oră copiii nu erau acasă, am pregătit o ladă plină de fructe și le-am dus-o la grădiniță.

Au fost foarte bucuroși și emoționați deopotrivă și cei ce au dăruit, dar și cei care au primit. A fost o activitate plină de bunătate și generozitate, copiii au fost empatici și solidari cu cei care trăiesc în lipsuri și sărăcie, au dat dovadă că le pasă, că sunt aproape de ei, că le simt grijile și neajunsurile. Și-au descoperit latura pozitivă și au înţeles de ce uneori se comportă într-un anume fel, de ce nu au parte de curățenie și lumină. S-au așezat în pantofii lor și s-au întrebat oare cât suferă? Astfel au înțeles mai ușor ce înseamnă să fie buni, altruiști, să crescă în spiritul dreptății și al curățeniei interioare, ca să fie capabili la rândul lor să schimbe în bine lumea în care trăiesc.

Am făcut paşi mici, dar concreţi către o schimbare pozitivă de mentalitate. Am încetat să mai aşteptăm ca alţii să ne dea, să ne ofere, am început să-i determinăm să fie ei schimbarea care și-o doresc în jurul lor pentru ca toți copiii să fie fericiți”, a spus prof. înv. primar Ana Stanca.

Am predat azi o lecție practică ce ne-a unit pe toţi în jurul legumelor şi fructelor donate, a zâmbetelor, mângâierilor și cuvintelor de încurajare. O lecție despre ce înseamnă să fii uman și să-i ajuţi pe alţii, să fii responsabil, să devii exemplu pentru ceilalţi, dăruind”, a precizat prof. înv. primar Mariana Crișan.

Toți am avut de câștigat datorită campaniei SNAC care a avut drept scop sensibilizarea copiilor, dar și a adulților cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele defavorizate. Ca organizatori îi îndemnăm pe părinţii copiilor să ni se alăture voluntari în toate campaniile și acţiunile caritabile ce le intreprindem, le mulțumim deopotrivă pentru parteneriat. Multumim în mod special dl. Lador de la firma de transport Patricor Eurotrans, care impresionat de inițiativa copiilor, a sponsorizat deplasarea”, a declarat prof. înv. primar Monica Tămaș și coordonator SNAC la nivelul școlii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER