Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Școlarii și preșcolarii din Dej s-au ”militarizat” în cadrul săptămânii ”Școala Altfel” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

armata elevi Scoala Altfel (6)

În această săptămână, în cadrul învăţământului românesc, s-a desfăşurat programul “Şcoala altfel – Să ştii mai mult, să fii mai bun”. Ministerul Apărării Naţionale a luat parte la acest program, cuprinzând în cadrul activităţilor sale, evenimentul special „Armata – o şcoală altfel”.

....

Cu această ocazie, Cazarma 385 care găzduieşte Batalionul 811 Infanterie ,,DEJ” şi Batalionul 55 Apărare Antiaeriană ,,SOMEŞ”, şi-a deschis porţile pentru preşcolarii şi şcolarii din localitate sau localităţile învecinate. Astfel, în urma invitaţiei făcute aceştia au interacţionat cu viaţa cazonă.

Militarii celor două batalioane au organizat pe parcursul a 2 zile (08 – 09 aprilie), activităţi specifice, care au avut un impact pozitiv în rândurile vizitatorilor. Au fost pregătite în incinta unităţii standuri de prezentare a armamentului şi tehnicii militare, pe care militarii le-au folosit în teatrele de operaţii din KOSOVO, IRAK sau AFGANISTAN. Cercetaşii Batalionului 811 Infanterie ,,DEJ” au prezentat diferite tipuri de adăposturi şi capcane pentru supravieţuire într-un mediu ostil. Pe baza sportivă a unităţii s-au derulat exerciţii interactive unde elevii au trecut prin ateliere de aruncare a grenadelor de mână, deplasarea cu masca contra gazelor sau cele unde se prezenta modul de executare a tragerii cu armamentul de infanterie. De asemenea parte dintre elevi au executat împreună cu militarii un exerciţiu de patrulare pe un itinerar stabilit, iar transportul în autocamioanele militare pe trasee scurte a fost întâmpinat cu bucurie de către cei mici. Punctul culminant al vizitei au fost mânuirile de armament executate cu profesionalism de către echipa “Drill Team-Dragonii Transilvani”.

Cei peste 850 de elevi şi profesori din aproximativ 50 de clase gimnaziale sau liceale, precum şi cei peste 130 de preşcolari s-au declarat mulţumiţi şi încântaţi de ceea ce au văzut şi au trăit în cele câteva ore petrecute cu “Dragonii Transilvani” şi colegii lor de la ,,antiaeriană”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER