Conectează-te cu noi

Administraţie

Se anunță o nouă grevă generală la Primăria Dej

Publicat acum

pe

Greva primaria dej

Sindicaliştii din administraţia publică locală au demarat procedura pentru declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat, protest la care aderă și Sindicatul Edilica din cadrul Primăriei Municipiului Dej. 

La această acţiune se vor alătura şi majoritatea federaţiilor care au membri de sindicat în primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora. Toate demersurile şi acţiunile FNSA vor fi susţinute şi sprijinite de către CNS Cartel Alfa.

Motivul pentru care liderii FNSA au apelat la această formă de protest este legat de reacţia membrilor Guvernului faţă de revendicările formulate de sindicalişti la ultimul miting al formaţiunii, care a avut loc la Bucureşti, pe data de 27 mai. Ca urmare a acestei acţiuni, reprezentanţii FNSA au fost invitaţi la discuţii de Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social.

Ocazie cu care am constatat, din nou, indisponibilitatea Guvernului României de a soluţiona problemele majore cu care se confruntă salariaţii pe care îi reprezentăm. A fost o întâlnire în cadrul căreia ministrul pentru Dialog Social a repetat acelaşi discurs politicianist susţinut în cadrul întâlnirilor precedente, utilizând un limbaj de lemn, amăgitor„, a declarat Valer Suciu, preşedintele FNSA. Potrivit acestuia, indiferenţa, nepăsarea şi sfidarea angajaţilor reprezentaţi de FNSA sunt elementele specifice ale actualului guvern.

Și la nivelul Primăriei Municipiului Dej, Sindicatul Edilica, prin vocea liderului Horațiu Iosip, anunță că aderă la acțiunea de protest. Deocamdată nu se știe data exactă la care va fi declanșată greva generală.

Sindicatul Edilica din cadrul Primăriei Dej aderă la această grevă, deocamdată nu știm data la care se va întâmpla acest lucru, așteptăm ca cei de la FNSA să ne transmită programul protestelor. Am primit doar ceva comunicări prin care ne informau că au eșuat discuțiile în urma protestului de la București și că se pregătesc etapele următoare pentru declanșarea grevei generale”, a declarat pentru Dej24.ro Horațiu Iosip, liderul Sindicatului Edilica din cadrul Primăriei Municipiului Dej.

Revendicările sindicaliştilor se referă la reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER