Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Se apropie Noaptea Muzeelor! Activități INEDITE la Muzeul Municipal Dej

Publicat acum

pe

În acest an, ”Noaptea Muzeelor” va avea loc pe data de 19 mai, iar accesul în muzeu va fi gratuit, la fel ca și în anii precedenți. Cei care aleg să viziteze Muzeul Municipal Dej trebuie să știe că acesta va fi deschis în intervalul orar 18:30 – 24:00.

Cu ocazia Nopții Muzeelor, Muzeul Municipal Dej aduce în atenția iubitorilor de istorie evenimentul PE URMELE TRECUTULUI ÎN COSTUME DE EPOCĂ. Toți cei îndrăgostiți de trecut sunt invitați în incinta muzeului pentru a redescoperi atmosfera unor epoci pline de aventură, suspans și romantism.

Pentru ca experiența trecutului să fie cât mai vie, Muzeul Municipal Dej vă invită la două concursuri:

I. Concurs: ,,Cele mai frumoase și inventive costume”

Toți vizitatorii pot să pășească în sălile istoriei îmbrăcați în costume de epocă. E atât de simplu! Pune-ți imaginația la lucru și devin-o strămoșul îmbrăcat în piei, pornit la vânat prin negurile preistoriei. Oricine poate să devină centurion ori războinic dac. Treci în timpurile medievale ca și curtean sau, de ce nu, ca o domniță. Hai în epoca modernă și transpune-te în cetățeanul galant cu monoclu. Experimentează clipele celor două conflagrații mondiale îmbrăcat în uniforma specifică soldatului român. Fii mândru de moștenirea noastră rurală și vezi cum se trăia cândva la țară. Totul prinde viață dacă îmbraci propriul tău port tradițional.

II. Concurs: ,,Cine știe câștigă!”

Bineînțeles că în muzeu nu vei fi singur, în fiecare sală cu a ei epocă vei întâlni câte doi străjeri. Aceștia te vor purta prin epoca lor, îți vor deschide ochii către secretele trecutului, iar dacă vrei să câștigi trebuie doar să răspunzi, către final, la întrebările ce sar din pălărie. Dacă ai fost atent la vorbele străjerilor garantat vei câștiga!

Pentru a fi în tonul evenimentului în Sala de conferințe va avea loc o scenetă istorică prezentată de elevi ai Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej, coordonați de profesor Cristina Albinetz, iar în Sala multimedia a muzeului va rula filmul ,,O noapte la muzeu I și II”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER