Conectează-te cu noi

Naţional

Se scumpește apa îmbuteliată!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

O lege specială de reglementare a apei minerale se află acum în dezbatere publică. Legea reglementează activitățile de valorificare a apei. Acest proiect conține multe prevederi, potrivit Capital.

Felul în care sunt exploatate, ambalate şi etichetate apele minerale vor fi reglementate de această lege. De asemenea, redeventele plătite şi alte prevederi legate de domeniu vor fi reglementate de legea resurselor hidrominerale, proiectul fiind pus în dezbatere publică de Ministerul Economiei

Legea resurselor hidrominerale reglementează activităţile de prospecţiune, exploatare, protecţie şi valorificare a apele minerale naturale, apele de izvor, apele de masă din surse subterane, apele minerale terapeutice, apele geotermale, precum şi apele minerale medicinale şi gazele.

De asemenea, toată apa îmbuteliată s-ar putea scumpi din cauza redevenţelor care sunt majorate. 80% din valoarea aceastora ar urma să meargă la stat. Ministerul Economiei a supus dezbaterii publice proiectul Legii resurselor hidrominerale, prin care majrează redevenţele pentru toate tipurile de apă îmbuteliată. Astfel, toată apa îmbuteliată s-ar putea scumpi, atât cea minerală, cât şi cea de izvor sau apa de masă, scrie Adevărul.

Perimetrele de explorare/exploatare scoase la concurs de oferte se stabilesc de către A.N.R.M. şi Secretariatul General al Guvernului, prin ordin comun.

Proiectul introduce recunoaşterea oficială pentru apa de izvor. şi prevede obligativitatea încheierii unui contract de concesiune pentru apele de izvor cu A.N.R.M. şi pentru apele de masă cu A.N.A.R.

Nu se mai percep taxe de către A.N.R.M. pentru activităţi de prospecţiune, explorare şi exploatare.

Contractul de concesiune se poate acorda pentru cel mult 49 de ani, după care concesiunea încetează.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER