Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Seară de rugăciune în Jichișu de Jos, alături de ÎPS Andrei – FOTO

Publicat acum

pe

....

Aseară, Parohia Ortodoxă cu hramul „Sfinților Arhangheli Mihail și Gravril” din Jichișu de Jos a avut bucuria de a înălța rugăciuni către Maica Domnului, împreună cu ÎPS Andrei.

....

Înaltpreasfinția Sa a fost prezent în mijlocul credincioșilor pentru a săvârși slujba Paraclisului Maicii Domnului, dar și pentru a binecuvânta noul iconostas și lucrările de întreținere a bisericii.

În cuvântul său de învățătură, ÎPS Andrei a evidențiat argumentele pentru care creștinii trebuie să o cinstească pe Maica Domnului, câteva din numeroasele argumentele scripturistice pentru cinstirea Fecioarei Maria au fost invocate din cartea Apocalipsei, în care Maica Domnului este prezentată precum o împărăteasă cu 12 stele dar și cea din cartea prorocului Iezechiel, unde este prezentată ca o ușă prin care va intra numai Împăratul Hristos. În sprijinul subiectului predicii au fost aduse și versuri din tradiția liturgică: ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai slavită fără de asemănare decât serafimii.

Preotul paroh, Cătălin-Veronel Varga, a mulțumit în final tuturor pentru înfrățirea în rugăciune și a dăruit ÎPS Andrei un portret cu versuri alcătuite de către dânsul. Preotul are de curând lansat un volum de poezii din care a rostit câteva versuri tematice.

După slujbă, întreaga comunitate a cântat melodii specifice acestei perioade, fiecare credincios primind binecuvântarea ierarhului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER