Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Secția de chirurgie a Spitalului Municipal Dej, complet reabilitată – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

chirurgie inaugurare Spital Dej (7)

Secția de chirurgie a Spitalului Municipal Dej a fost reabilitată complet și adusă la standarde europene.

....

Noua secție de chirurgie a fost recompartimentată, pacienții find acum internați în rezerve cu două sau patru paturi, fiecare cu băi și dușuri proprii. Din vechile saloane au rămas doar pereții.

”Secția de chirurgie de la etajul IV numără 35 de paturi, este complet reabilitată, totul este nou. Tot ce a fost vechi s-a aruncat, s-au refăcut instalațiile electrice, sanitare, s-a mărit numărul de băi de la una la 10, sunt rezerve cu două paturi, cu patru paturi, mobilier nou, lenjerie nouă, tot ce facem, noi facem pentru pacienți. De luni toată lumea este mutată aici, secția funcționează la capacitate maximă, treptat îi mutăm pe toți”, a declarat medicul chirurg Mihai Pandrea, managerul spitalului dejean.

Investiția se ridică la 4,5 miliarde lei vechi, aceasta fiind făcută din fondurile proprii ale spitalului.

La inaugurarea de astăzi au participat numeroase oficialități, între care primarul Morar Costan, deputatul Cornel Itu, viceprimarul Aurelian Mureșan, numeroși consilieri locali, dar și reprezentanți ai sistemului de sănătate de la Cluj, în frunte cu Emilia Groza, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Cluj și cu dr. Mihai Moisescu Goia, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

”Eu n-am văzut în altă comunitate o asemenea implicare a tuturor autorităților pentru a realiza un scop comun”, a spus Emilia Groza, președintele CNAS Cluj.

Dr. Mihai Pandrea a promis că investițiile în reabilitarea secțiilor spitalului dejean vor continua, urmând ca în acest an să demareze lucrări la CPU. ”Trecem la aripa mică, compartiment Urologie, compartiment Ortopedie, aripa mică a etajului IV și întreg parterul CPU. Să facem un CPU așa cum trebuie și pentru Spitalul Dej! Intenționăm să achiziționăm un aparat radiologic și măcar un lift să schimbăm, că și acestea sunt din 1973, să luăm unul pentru pacienți, silențios”, a explicat managerul Spitalului Municipal Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER