Conectează-te cu noi

Eveniment

Secție COVID la Spitalul Municipal Dej, singura din județ în afara celor din Cluj-Napoca

Publicat acum

pe

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a anunțat azi, într-o conferință de presă, că la Spitalul Municipal Dej va funcționa o secție COVID, singura din județ în afara celor din municipiul Cluj-Napoca.

”În acest moment, vorbim despre o suplimentare a numărului de paturi COVID – atât paturi normale, cât și paturi de Terapie Intensivă. În această săptămână se vor operaționaliza 25 de paturi normale COVID și cinci paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Militar Cluj, la Clinica Medicală I vor fi 61 de paturi normale COVID și patru paturi de Terapie Intensivă, iar la Spitalul Municipal Dej 30 de paturi normale COVID și două paturi de Terapie Intensivă. Deci un total de 116 paturi normale COVID și încă 11 paturi de Terapie Intensivă, care se adaugă la cele 52 deja existente. Vom avea până la sfârșitul săptămânii un total de 63 de paturi de Terapie Intensivă funcționale, cu ventilatoare, la nivelul județului Cluj. Creștem capacitatea spitalelor, atât cât putem. Cele trei unități medicale vor avea circuite separate cu respectarea tuturor condițiilor epidemiologice, permite asta structura lor”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, într-o conferință de presă.

”Dejul e primul municipiu, în afară de Cluj-Napoca, care va avea secție COVID în cadrul spitalului. S-au putut organiza în așa fel încât să nu afecteze circuitele și e un lucru important”, a mai zis prefectul Clujului.

Contactat de Dej24.ro, managerul Spitalului Municipal Dej, medicul Mihai Pandrea a precizat că secția COVID va funcționa în Corpul B, acolo urmând să fie tratați pacienții cu simptome medii și grave. Inițiativa de a deschide o astfel de secție a aparținut conducerii unității dejene.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej și împrejurimi, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER