Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Șeful IPJ Cluj și alți trei polițiști, cercetați de DNA. Cum au încercat cei trei să își ajute superiorul

Publicat acum

pe

Şeful IPJ Cluj, Mihai Rus, şi alți trei poliţişti au fost puşi sub control judiciar, după ce ieri au fost reţinuţi pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Procurorii DNA Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de luni, a şefului IPJ Cluj, Mihai Rus, şi a poliţiştilor Rotar Aurelian Mircea, Paşca Ioan-Raul şi Mureşan Cătălin-Claudiu.

Practic, pe 29 aprilie 2024, Rus ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte Mureşan Cătălin-Claudiu şi Paşca Ioan-Raul, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.

Rus şi ceilalţi poliţişti cercetaţi ar fi stabilit o modalitate prin care şoferului să nu i se aplice sancţiunea contravenţională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispoziţiilor legale.

Concret, în urma discuţiilor purtate s-ar fi hotărât ca Rus să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului (ceea ce ar fi şi făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator, Paşca Ioan-Raul, să nu aplice sancţiunea contravenţională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripţie. De asemenea, s-ar mai fi stabilit ca Rus să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului de poliţie Paşca Ioan-Raul în contextul de mai sus.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cazul celor patru s-a dispus controlul judiciar.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER