Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

SENTINȚĂ în cazul autorului CRIMEI celor doi iubiți din ICLOD

Publicat acum

pe

criminalistica

Autorul dublei crime pasionale din toamna anului trecut, atunci când un bărbat și o femeie, ambii din comuna Iclod, localitatea Orman, au fost găsiți fără suflare, a primit pedeapsa maximă prevăzută de Codul Penal – închisoare pe viață.

Instanța a decis să-l condamne pe autorul dublei crime pasionale, petrecute în toamna anului trecut într-un imobil situat pe strada Doinei din cartierul clujean Dâmbu Rotund, la închisoare pe viață. Judecătorul a motivat această decizie prin prisma imposibilității inculpatului de a se reintegra în societate.

„Astfel, în cazul de faţă, luând în calcul parcursul comportamental al inculpatului, caracterizat de perseverenţa infracţională şi implicarea în fapte de o gravitate sporită, lipsa de eficacitate a perioadei de detenţie anterioară şi faptul că persoana evaluată dovedeşte că nu apreciază valoarea unei vieţi omeneşti (lipsa empatiei, a regretului, a sentimentului de vinovăţie) s-a apreciat că inculpatul are perspective reduse de reintegrare în societate.

Prin urmare, faţă de toate aceste aspecte, instanţa de judecată apreciază că doar pedeapsa detenţiunii pe viaţă aplicată pentru comiterea infracţiunii de omor prev. de art. 189 al. 1 lit. a, e şi f C.pen. corespunde gravităţii deosebite a faptei comise şi periculozităţii inculpatului. Pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 224 al. 2 C.pen. instanţa de judecată apreciază că pedeapsa de 2 ani închisoare este în măsură să corespundă criteriilor prev. de art. 74 C.pen. În temeiul art. 38 al. 1 C.pen. art. 39 al.1 lit.a C.pen. va contopi pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea a detenţiunii pe viaţă…În temeiul art. 404 alin. (4) lit. a) C. proc. pen., art. 72 C.pen. va deduce din pedeapsa aplicată inculpatului timpul reţinerii şi al arestării preventive începând cu data de 25.09.2014 şi până la zi.În temeiul art. 399 al. 1 C.pr.pen. va menţine starea de arest preventiv a inculpatului”, se arată în motivarea instanţei.

Vă reamintim, un bărbat și o femeie din comuna Iclod, localitatea Orman, au fost găsiți fără suflare într-o locuință din Cluj-Napoca, situată pe strada Doinei, marți, 23 septembrie 2014. Alături de cele două cadavre zăcea încă o persoană de sex masculin, în stare gravă, cu tăieturi adânci în zona gâtului.

Ulterior, oamenii legii au stabilit faptul că a fost vorba de o crimă pasională. Concubinul femeii (autorul dublei crime) ar fi vorbit la telefon cu ambele victime, conversație telefonică plină de injurii aduse la adresa celor doi amanți. Văzând că nu are sorți de izbândă cu femeia care i-a fost alături 6 ani și jumătate, a decis să se răzbune. Și-a luat de acasă un cuțit cu teacă și a pornit spre locuința în care se aflau cei doi amanți, ambii originari din localitatea Orman, comuna Iclod.

Odată ajuns în fața locuinței, i-a spionat întreaga noapte, iar spre dimineață, în jurul orei 4:00, a intrat peste ei în casă. Conflictul verbal a degenerat, iar cei doi amanți au fost înjunghiați mortal. Dându-și seama de gravitatea faptei comise bărbatul a încercat să-și i-a viața provocându-și leziuni grave în zona gâtului.

Medicii legiști au descoperit atunci pe trupul femeii 20 de lovituri de cuțit.

FOTO – Arhivă

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER