Conectează-te cu noi

....

Naţional

SFAT | Cum putem să bem fără să fim afectați de urmările consumului de alcool

Publicat acum

pe

....

În aceste zile, femeile trebuie să consume mai puțin alcool, pentru că nu au atâtea enzime ca bărbații. Iar aceștia, ar face bine să bea în cantități mici, iar în paralel să consume apă ca să evite efectele neplăcute.

Mihaela Biclic, medic nutriționist, la Digi24: Despre vin, este o chestiune despre cum să nu te îmbeți. Din punct de vedere metabolic, digestiv, într-un stomac plin se acoperă locurile de absorbție ale alcoolului, mai ales dacă e plin cu un pic de preparate grase, de asta depinde absorbția lui în sânge.

....

Stomacul nu are capacitate de absorbție, cu excepția alcoolului. Deci moleculele de alcool difuzează prin mucoasa stomacului, se duc direct în sânge și, imediat pe stomacul gol, simțim primele 3 guri de alcool. Le simțim direct în cap.

Un stomac deja plin întârzie un pic absorbția alcoolului, deci ne îmbătăm mai lent.

Ceea ce este în relație directă cu alcoolul, este consumul de apă. Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat. Alcoolul este toxic. Este perceput de organism ca un element de care trebuie să scape repede.

Avem nevoie de apă ca să ajutăm ficatul și rinichii să elimine acest alcool. Ar fi bine, ca la fiecare pahar de alcool să avem două pahare de apă. Iar la această paritate, chiar funcționează bine.

Mai este un lucru important, cantitatea totală de alcool. Ficatul nostru, în mod normal metabolizează cam 15 miligrame de alcool pe oră, deci ar fi bine să nu fie foarte dese paharele cu alcool.

Pentru femei va fi mereu un pahar în minus, față de bărbați, pentru că au mai puțină enzimă.

Întinse pe lungimea unei zile, în cantități mici, este o strategie bună, pentru că dăm posibilitatea organizmului să îl metabolizeze.

E bine să bem cafea. Este un excelent digestiv și protejează distrugerea celuleor nervoase. O ceașcă de cafea amară după masă stimulează activitatea bilei, și atunci ajută la eliberarea sărurilor biliare mai rapid.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER