Conectează-te cu noi

....

Eveniment

Și-a abandonat câinele la adăpostul din Dej. Asociația Anima Pro Terra va lua măsuri – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

caine abandonat (1)

Un bărbat s-a deplasat în această dimineață, în jurul orei 8:30, la adăpostul de câini din Dej și și-a abandonat acolo câinele.

....

Se pare că omul în vârstă de 50 de ani nu s-a gândit nicio secundă la consecințe, a legat câinele de un copac, a lăsat actele animalului și a plecat. Reprezentanții Asociației Anima Pro Terra sunt hotărâți să ”taxeze” acțiunile de acest gen pentru că, spun ei, abandonul animalelor se sancționează conform legii.

”Este vorba despre un abandon, care este sancționat prin lege. O persoană și-a adus câinele în ideea de a-l preda adăpostului de câini. Acesta nu este un lucru permis de lege, se încadrează la infracțiunea de abandon. Câinele a fost predat împreună cu acte însoțitoare, cu carnetul de sănătate, este microcipat, a fost verificat deja în baza națională de înregistrare – în programul REX și s-a identificat proprietarul. Noi, în calitate de asociație de protecție a animalelor, vom sesiza instituțiile abilitate pentru a lua măsuri în această situație. Este vorba despre Departamentul de Poliție a Animalelor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Cluj”, a declarat Stanca Trîmbițaș, membru fondator al Asociației Anima Pro Terra Dej.

Se pare că bărbatul le-a spus celor de la adăpost că animalul i-ar fi distrus grădina, acesta fiind unul dintre motivele pentru care renunță la câine. ”Nu există acțiuni care să justifice abandonul pentru că un câine este o responsabilitate, mai ales acum când câinii sunt înregistrați în baza de date, sunt asumați de către stăpân și aceștia răspund de câine”, a mai precizat Trîmbițaș.

Câinele cu numele MAIA are aproape 2 ani și a fost microcipiat în ianuarie 2015.

Reclamă
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER