Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Și-au bătut joc de o profesoară, iar acum sunt buni de plată. 30.000 de lei pentru ironiile lor, de pe Facebook și Whatsapp

Publicat acum

pe

O profesoară din Cluj-Napoca va primi despăgubiri în valoare de 30.000 lei de la părinţii a doi foşti elevi, care au ironizat-o pe reţelele sociale.

În anul şcolar 2018-2019, când profesoara era şi dirigintă la clasa a VII-a C de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca, înainte cu o zi înainte de începerea şcolii, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa dascălului, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei. Imagine a devenit apoi fotografia de grup şi a fost publicată pe un cont fals de Facebook.

Elevul ar fi continuat ironizarea profesoarei, iar în luna decembrie 2018 a prelucrat o noua fotografie denigratoare şi insultătoare la adresa femeii. În martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, cele două imagini editate de colegul său. 

Profesoara a deschis un proces, solicitând daune morale de 50.000 de lei pentru atingerea adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei plus cheltuielile de judecată. După cinci ani, judecătorii clujeni i-au dat dreptate femeii, motivând că onoarea şi reputaţia dascălului au avut de suferit, iar părinţii celor doi elevi sunt acum buni de plată: 30.000 de lei, cu titlu de despăgubiri, respectiv publicarea, pe cheltuială proprie, a hotărârii instanţei într-un cotidian local de largă audienţă, scrie clujust.ro.

Decizia nu este definitivă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER