Conectează-te cu noi

Naţional

Simulare Evaluare Națională 2022. Elevii claselor a VIII-a susțin MÂINE prima probă

Publicat acum

pe

Elevii din clasele a VIII-a vor susține, mâine, prima probă scrisă la simularea examenului de Evaluarea Națională, la Limba și literatura română.

Simularea examenului de Evaluare Națională începe luni, 4 aprilie 2022, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 5 aprilie 2022, se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 6 aprilie 2022, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională se vor afișa joi, 14 aprilie 2022.

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă, astfel încât colectivele de elevi să nu fie amestecate.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii claselor a VIII-a vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. 

„La probele scrise ale Evaluării Naționale 2022, elevii primesc subiectele în formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Capsarea broșurilor se realizează înainte de distribuirea acestora în săli. Numerotarea paginilor se realizează de către profesorul asistent la predarea lucrării de către elev. Se aplică ștampila unității de învățământ atât în interiorul broșurii, la mijlocul paginilor, cât și peste colțul închis și lipit al lucrării. Elevii cărora nu le este suficient spațiul din broșură pentru răspuns pot solicita pagini suplimentare pe care pot continua redactarea răspunsului”, se arată într-o informare trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, citată de edupedu.ro.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale, sesiunea aprilie 2022, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER