Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Sindicaliștii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj au decis declanşarea conflictului colectiv de muncă!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a transmis o serie de revendicări, atât Conducerii Aeroportului cât şi Consiliului de Administraţie al Aeroportului la care Consiliului de Administraţie nu a răspuns, potrivit unui comunicat de presă transmis de Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2011 a dialogului social, membrii sindicatului au decis cu majoritate de voturi declanşarea conflictului colectiv de muncă în vederea soluţionării revendicărilor formulate, se mai arată în comunicatul citat.

Principalele revendicări au fost de majorare a salariilor, de acordare a voucherelor de vacanţă pentru anul 2019, predarea a 173 de locuri de parcare auto din incinta aeroportului, necesare angajaţilor, acceptarea dialogului membrilor Consiliului de Administraţie cu reprezentanţii sindicatului şi altele.

Întrucât Consiliul de Administraţie nu a aprobat, prin hotărâre de CA, Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, nu s-a putut finaliza negocierea privind revendicările solicitate”, se mai arată în comunicatul sindicaliștilor.

Poate unii vor spune „Ei, mare lucru!”Cu toată simpatia, îndrăznim să îi contrazicem, deoarece, ca mulţi angajaţi ai altor enităţi din domeniul aviaţiei civile, în vederea alinierii cu aceştia în ceea ce priveşte salarizarea, nouă ne este respins acest drept prin lipsa aprobării bugetului mai sus menţionat, majorarea salariilor angajaţilor fiind o discuţie care…nici măcar discuţie nu mai este. Ba mai mult, membrii sindicatului au fost trataţi cu lipsă totală de consideraţie din partea noilor membri ai CA-ului, aceştia nedorind nici măcar să-i vadă, d-apoi să-i asculte!

Totodată, această acţiune cu caracter subterfugiu, prin care bugetul din speţă nu a fost aprobat, nu face decât să concretizeze încă o dată acţiunile subversive îndreptate asupra activităţii şi dezvoltării Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A.

Cu toate acestea, ne permitem să credem că România este încă un stat de drept şi că libera exprimare este încă garantată. De aceea, Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj îşi exercită libertatea de a declanşa conflictul colectiv de muncă”, a transmis preşedintele Sindicatului Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Gabriel Ene.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER