Conectează-te cu noi

....

Administraţie

Sindicaliștii din cadrul Primăriei Municipiului Dej au făcut ieri GREVĂ

Publicat acum

pe

....

Greva Primaria Dej Sindicatul Edilica (2)

Sindicaliştii din administraţia publică locală, inclusiv cei din cadrul Primăriei Dej, au făcut ieri grevă.

....

La greva care a presupus întreruperea activității pe durata întregului program de lucru au participat sindicatele şi salariaţii care au aderat la formele de protest iniţiate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

La această grevă (între orele 8 și 16) au aderat și sindicaliștii din cadrul Primăirie Municipiului Dej, după cum a anunțat încă de acum câteva zile Horațiu Iosip, președintele Sindicatului Edilica.

Vă reamintim, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au avut recent negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuţii în urma cărora sindicaliştii susţin că nu s-a ajuns la un consens. Sindicaliştii arată că salariaţii din administraţia publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună).

Aceştia cer majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariaţii care primesc şi cei care nu-l primesc. Totodată, solicită ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă.

Pe 5 iulie, sindicaliştii din administraţia publică au intrat în grevă timp de o oră. Și sindicaliștii din cadrul Primăriei Municipiului Dej au aderat la acest protest. Detalii și imagini foto/video de atunci găsiți AICI.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER