Conectează-te cu noi

Sport

Situația clubului de fotbal Unirea Dej rămâne incertă. Nu s-a ajuns la un consens

Publicat acum

pe

Unirea Dej fotbal

Președintele clubului de fotbal Unirea Dej, Mircea Itu a fost prezent în această după-amiază la ședința ordinară a consilierilor locali din Dej. Acesta a luat cuvântul și a lămurit situația formației sale.

Așa cum era de așteptat, consilierii locali din Dej, ajunși la bugetul local de venituri și cheltuieli, au fost nevoiți să discute și despre sport. Inevitabil s-a ajuns la situația clubului de fotbal Unirea Dej, club care recent și-a achitat toate datoriile, după cum susține președintele clubului, Mircea Itu.

”Avem zero datorii la finanțe, zero datorii la salarii, clubul nu are nicio datorie”, și-a început Itu discursul în plen. Acesta a mai spus că 4 jucători au fost promovați de Unirea Dej în Liga 1, în timp ce 8 au ajuns în liga secundă. ”Să nu uităm că Papp, Bucșă și Deac au jucat la Unirea Dej și de aici au plecat”, a specificat acesta.

Așa cum Dej24.ro va anunțat aseară, Mircea Itu a spus că se va prezenta în fața consilierilor locali pentru a le solicita sprijin financiar. Totodată, acesta a recunoscut că fără sprijinul autorităților locale activitatea clubului nu mai poate continua.

Primarul Morar Costan a declarat în cadrul ședinței de azi că ”eu nu am nimic cu nimeni. Am observat, acum 2 luni, că Unirea are datorii. Trebuie să înțelegem că un club privat e un club privat și președintele clubului dispune de acei bani (n.r – alocați de administrația locală)”. Edilul nu s-a lăsat impresionat de expresia lui Itu, ”clubul nu este proprietatea mea, este a municipiului Dej”, și a ridicat mingea la fileu: ”Unirea s-a salvat anul acesta de pe Papp (n.r – bani primiți de Unirea în urma transferului lui Papp), dar anul viitor? Atunci ce salvare vor avea?”, a declarat primarul, lăsând să se înțeleagă că și dacă ajută Unirea Dej cu ”maxim 1 miliard 800” situația clubului de fotbal nu e una tocmai roz și oricând se poate ajunge iar la datorii și jucători neplătiți cu lunile.

Consilierul local Nelu Anca a declarat și el că ”Unirea este un simbol pentru Dej. Probabil acele momente de criză au fost justificate”, PSD-istul făcând referire la problemele financiare cu care s-a confruntat clubul.

Pe de altă parte, consilierii locali au vorbit și despre școala de fotbal pe care Paul Papp și Dan Bucșa vor să o deschidă la Dej. Primarul Morar Costan s-a arătat dispus să sprijine activitatea noului club, punând ”la bătaie” o bază sportivă în zona terenului de fotbal Obor. În acest sens, edilul le-a prezentat consilierilor câteva schițe/planuri cu terenul Obor, zonă care urmează să fie modernizată și reabilitată, dispunând de două terenuri de fotbal, vestiare și logistica necesară în vederea desfășurării activității în cele mai bune condiții.

Situația Unirii rămâne astfel incertă, mai ales că bugetul local de venituri și cheltuieli nu a fost aprobat. Citește mai multe detalii despre acest subiect AICI.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER