Conectează-te cu noi

Eveniment

ȘOCANT – Câine legat de mașină și târât zeci de metri pe drum, în Nireș – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Incident șocant în localitatea Nireș din comuna Mica. Oamenii din sat spun că un câine a fost legat de o mașină și târât zeci de metri pe drum, iar apoi a fost abandonat. Polițiștii urmează să stabilească dacă e adevărat sau nu.

Grozăvia ne-a fost semnalată de Asociața Anima Pro Terra, organizație ce se ocupă de protecția animalelor. ”În 14 iunie, în jurul orei 19:00, ni s-a semnalat un act de cruzime săvârșit asupra unui câine, pe raza localității Nireș. Ne-am deplasat la fața locului împreună cu un medic veterinar. Acolo am identificat un câine legat de un arbore. Acesta prezenta multiple plăgi și conform persoanelor aflate la fața locului, animalul se afla acolo din dimineața zilei de 13 iunie. Câinele a fost identificat ca aparținând unei doamne din localitate. Martorii declară că în dimineața zilei de 13, un bărbat a legat câinele în spatele unui autovehicul și l-a târât zeci de metri. Apoi l-a abandonat legat de arbore, acolo unde l-am găsit după mai bine de 24 de ore, ne-au transmis reprezentanții Anima Pro Terra.

În prezent câinele este internat la un cabinet veterinar, unde i se acordă îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii au fost deja sesizați de Anima Pro Terra și efectuează cercetări pentru a stabili daca cele reclamate se adeveresc sau nu.

”Considerăm faptele săvârșite cu violență nejustificată ca fiind desosebit de grave și constituie rele tratamente și schingiuiri, precum și abandon”, mai arată cei de la asociație.

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz a declarat pentru Dej24.ro că a fost informat despre această reclamație, însă nu știe dacă e adevărat sau nu. Edilul a mai spus că, dacă e nevoie, polițiștii vor putea apela la imaginile suprinse pe camerele de supraveghere din localitate.

Urmează ca oamenii legii să facă lumină în acest caz: să confirme sau să infirme fapta reclamată și dacă chiar a avut loc, să tragă la răspundere făptașul.

foto/video – Anima Pro Terra, la momentul găsirii câinelui

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER