Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Spectacol de folclor la Școala de Arte Cluj, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Publicat acum

pe

....

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj invită iubitorii de folclor joi, 19 ianuarie, cu începere de la ora 17:00, în Sala „Șantier” de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, la spectacolul de muzică și joc popular dedicat Unirii Principatelor Române — Moldova și Țara Românească — de la 24 ianuarie 1859.

....

Unirea Principatelor Române sau Mica Unire a reprezentat un moment care a culminat cu alegerea ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza, constituind și primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, definitivat abia la 1 Decembrie 1918, o dată cu Marea Unire de la Alba Iulia. Ca urmare, sărbătorirea sa constituie, de decenii, un eveniment de seamă pentru întreaga suflare românească, astfel că și colectivul Școlii de Arte Cluj îl va cinsti așa cum se cuvine joi, 19 ianuarie, 2017.

Partea muzicală a spectacolului — înscrisă în cadrul „Anului 2017 — Anul cântului popular la Școala de Arte Cluj” — va fi susținută de cursanții claselor de canto muzică populară ai școlii, după cum urmează: Raluca Codori, Daiana Maghiari, Alexandra Vereș, Adelina Vidrean, Paulina Estera Bodea — din clasa expert Denisa Bonțe; Marinela Bulz, Denisa Perde, Anca Stelea, Doris Pădureanu, Adrian Răcășan, Sebastian Roman, Vlăduț Antal, Mircea Lazăr, Adriana Felea, Andrei Bonțe — din clasa expert Ana Strîmturean; Maria Mihali, Ovidiu Fărcaș, Camelia Pânzar, Roxana Zanc, Nicușor Butilcă, Denisa Pop, Oana Călugăr, Delia Spătar, Cătălin Muntean, Anamaria Siminiceanu — din clasa expert Claudiu Ciotleuș.

În acest spectacol — care face parte din proiectul „Joia Artelor — stagiunea artistică a Școlii de Arte Cluj” vor evolua și dansatorii Ansamblului Folcloric „Vatră de Dor”, instruiți de coregraful Viorel Dragomir. Acompaniază taraful „Vatră de Dor”, sub conducerea muzicală a lui Iancu Pop. Spectacolul va fi prezentat de către Grigore Sâmboan.

Intrarea este liberă!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER