Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

SPIRIT CIVIC – Au găsit monede în valoare de 8.000 de euro. Obiectele de tezaur, predate – VIDEO

Publicat acum

pe

monede politisti

Trei clujeni au dat dovadă de spirit civic, după ce au găsit 22 de monede din aur, în valoare de 8.000 de euro, și au anunțat poliția.

22 de monede din aur, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, au fost recuperate de către poliţiştii clujeni în urma unei descoperiri făcute de trei clujeni care efectuau un studiu geotehnic.

La data de 26 octombrie, Poliţia a fost sesizată de către trei cetăţeni cu privire la faptul că, în timp ce efectuau un studiu geotehnic la un imobil din centrul municipiului Cluj-Napoca, au găsit un vas ceramic în care se aflau mai multe monede care păreau a fi din aur.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Patrimoniu Cultural Naţional împreună cu un expert în mumismatică, în urma deplasării la faţa locului, au stabilit că monedele în cauză sunt susceptibile de clasare în categoria juridică Tezaur al Patrimoniului Naţional.

Astfel, au fost identificate 22 de monede din aur, respectiv 10 monede din aur de nominal – 4 Ducaţi Franz Josef, 2 monede din aur de nominal – 1 Ducat Franz Josef, o monedă din aur de nominal – 10 ruble din anul 1899, 9 monede din aur jubiliare ,,Ardealul nostru 1944”.

Valoarea acestora se ridică la circa 7.000 – 8.000 de euro.

Monedele au fost predate Direcţiei pentru Cultură Cluj, instituţie abilitată să le remită unei instituţii muzeale pentru păstrare, valorificare şi clasare în patrimoniul cultural naţional.

Cei trei cetăţeni au fost primiţi de conducerea inspectoratului, care le-a acordat diplome şi le-a adresat mulţumiri pentru spiritul civic.

Aceştia au explicat gestul lor şi au precizat că se bucură că au avut norocul să găsească obiectele de tezaur, însă locul lor este în Patrimoniul Cultural Naţional.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER