Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, dotat cu tehnologii imagistice de ultimă generație

Publicat acum

pe

....

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și-a extins capacitățile cu tehnologii GE Healthcare de ultimă generație.

....

Noul echipament va permite spitalului să asigure pacienților îngrijiri medicale mai bune, precum și asistență suplimentară pentru a răspunde viitoarelor cerințe de servicii medicale ale județului Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante spitale de stat din România, și-a extins capacitățile de diagnostic imagistic cu un sistem de rezonanță magnetică nucleară (RMN) Signa Explorer 1.5 Tesla de la GE Healthcare.

Aparatul va oferi clinicienilor informații detaliate despre afecțiuni precum cancer, tulburări neurologice și afecțiuni cardiace. Noua tehnologie va ajuta clinicienii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca să ofere îngrijiri mai bune pacienților și să răspundă viitoarelor cerințe de servicii medicale din județul Cluj și din regiunea de nord-vest a tării, fiind un echipament de ultimă generație.

Proiectul, în valoare de aproximativ 900.000 euro, incluzând amenajarea spațiului și o garanție full service cu piese de schimb incluse pentru cinci ani, a fost realizat cu fonduri provenite din venituri proprii ale spitalului, iar echipamentul medical va fi achitat în 48 de rate lunare.

Sistemul Signa Explorer 1.5 Tesla dispune de un tunel cu o lățime de 60 cm ce asigură confort sporit pentru pacient, dar și capacități imagistice ireproșabile. Aparatul răspunde nevoii pacienților de a beneficia de o experiență de scanare mai bună și mai confortabilă, având capacitatea de a acoperi toate patologiile existente la nivelul unității spitalicești, cu adresabilitate pentru investigații prin rezonanță magnetică.

Tehnologia avansată Signa Explorer oferă clinicienilor posibilitatea de a explora noi orizonturi în imagistică. Sistemul oferă o calitate excepțională a imaginii, confort sporit pacientului, ajută la îmbunătățirea fluxului de lucru și simplifică operațiunile. Sistemul Signa Explorer este proiectat pentru a fi rentabil pe tot parcursul duratei sale de viață, are caracteristici de economisire a energiei, emisii zero de heliu și necesită mai puțin spațiu de instalare.

În legătură cu cea mai recentă investiție la nivelul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, Ec. Dr. Petru Șușca, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a declarat: ‘Suntem încântați că avem posibilitatea de a oferi echipei noastre medicale și pacienților acces la tehnologii de imagistică de ultimă generație, ajutând medicii să desfășoare actul medical într-o manieră exactă și să evalueze schema de tratament potrivită, într-un timp mai scurt.

Tehnologiile medicale vor permite spitalului să ofere servicii medicale de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți din județul Cluj și din regiunea de Nord-Vest. Achiziționarea aparatului RM completează politica de investiții și modernizare pe care am implementat-o în ultimii trei ani.

Dincolo de toate eforturile noastre, fondurile limitate și insuficiente asigurate de Casa de Asigurări, pentru investigații imagistice decontate rămân o problemă stringentă. Astfel, putem oferi investigații imagistice gratuite, lunar, unui număr relativ mic de pacienți, în limita fondurilor alocate, în ciuda capacității noastre de diagnostic imagistic.’

Ne bucurăm că prestigioasa echipă medicală de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca beneficiază de tehnologiile GE Healthcare. Atât GE Healthcare, cât și SCJU Cluj consideră că noile evoluții tehnologice pot aduce mari beneficii pacienților și medicilor acestora. Acum, locuitorii județului Cluj vor beneficia de inovații remarcabile în tehnologia medicală și suntem onorați să facem parte din acest proces”, a declarat Alexandra Munteanu, General Manager al GE Healthcare România și Republica Moldova.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca este dotat cu câteva tehnologii de diagnosticare inovatoare, achiziționate deja de la GE Healthcare, care deservesc toate secțiile spitalului. Printre acestea se numără 3 sisteme de computer tomografie de tipul Optima CT660 SE de 128 secțiuni , un sistem de rezonanță magnetică Optima MR 360 Advance 1.5 Tesla și un sistem de rezonanță magnetică Discovery 750w GEM 3 Tesla, ce oferă un flux de lucru simplificat pentru o manevrarea rapidă și optimizată, concepute în așa fel încât să ofere toate capacitățile necesare în aplicații avansate, cum ar fi: aplicații cardiace avansate, oncologie, angiografie și imagistică dinamică.

De asemenea, spitalul folosește în prezent și SenographeTM Essential, sistemul de mamografie digitală de referință al GE Healthcare, care permite medicilor să aplice o gamă largă de proceduri mamare, de la screening în cabinet sau mobil, la proceduri avansate de diagnosticare.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER