Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Spitalul de Copii din Cluj, despre cina cu viermi: Recipientul folosit a fost păstrat într-un sertar cu mere vechi

Publicat acum

pe

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca a constatat, în urma anchetei interne desfăşurată în cazul cinei cu viermi, că femeia care a sesizat situaţia a folosit un recipient pentru cină care a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca transmis, luni, s-a verificat trasabilitatea pateului de pui servit la cină de la depozitul de alimente până la salon, nefiind constatate neconformităţi.

Ca urmare a anchetei interne desfăşurată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii şi a controlului efectuat de DSP Cluj, precizăm că s-a urmărit trasabilitatea produsului alimentar incriminat (pate de pui) de la depozitul de alimente până la salon. Nu s-au constatat neconformitaţi în modul de depozitare al alimentelor. Aspectul conservelor şi igiena oficiului alimentar au fost corespunzătoare. De la bucatărie, alimentul în cauză a fost adus în ambalaj original în oficiul alimentar al secţiei unde a fost porţionat şi distribuit în termen de 15 minute de la deschidere, fără a prezenta urme de degradare. S-a verificat termenul de valabilitate a conservei respective acesta fiind 2023”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii spitalului au subliniat că au fost intervievaţi mai mulţi părinţi care au consumat aceeaşi mâncare, pate, fără a exista reclamaţii.

Recipientul pe care însoţitoarea unui pacient al Clinicii de Pediatrie I l-a folosit pentru păstrarea cinei, fără ca aceasta să fie consumată imediat, a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile. În salon există frigider pentru depozitarea alimentelor. În momentul servirii cinei, mama nu a reclamat personalului care distribuie cina deficienţe privind calitatea alimentului, şi nici ulterior nu au fost anunţate cadrele medicale din secţie asupra incidentului, mama optând pentru trimiterea imaginilor afirmativ unei prietene”, se mai arată în comunicatuil spitalului clujean.

De asemenea, reprezentanţii unităţii medicale au susţinut că mama respectivă a fost solicitată să depună o sesizare oficială, dar a declarat în scris că nu doreşte să depună plângere.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER