Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj primeşte undă verde!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de luni, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Spitalul Regional de Urgenţă Cluj”. Pe ordinea de zi se află şi un proiect de modificare a HG privind organizarea şi funcţionarea Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor.

Executivul a publicat ordinea de zi a şedinţei de luni. Deşi premierul Viorica Dăncilă a anunţat săptămâna trecută că va da Ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea înscrierii la vot al românilor din Diaspora, această ordonanţă nu se află pe ordinea de zi a şedinţei de luni.

Printre actele normative care urmează a fi discutate şi adoptate se află şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Spital Regional de Urgenţă Cluj” .

„ Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Spital Regional de Urgenţă Cluj”, prevăzuţi în anexa 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Obiectivul de investiţii se va realiza din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse legal constituite în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, potrivit proiectului de hotărâre aflat în dezbatere publică.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi vizează aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar 2019-2020.

„În anul şcolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, este cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul
şcolar 2018-2019. Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de posibilităţile financiare ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”, se arată în actul normativ.

Miniştrii vor discuta, luni, şi despre modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1340/2001 privind organizarea şi funcţionarea Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, precum şi pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea uvernului nr. 27/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei.

Totodată, pe ordinea de zi se află şi două proiecte de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru două societăţi aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, respectiv pentru Societatea „Avioane Craiova” S.A şi pentru Societatea ROMAERO S.A.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Cabinetului Dăncilă se află şi un memorandum cu tema: Strategia de administrare a datoriei publiceguvernamentale 2019-2021.

De asemenea, miniştrii vor lua act de raportul privind activitatea întreprinderilor publice, pentru anul 2018 şi de planul Anual de Lucru al Guvernului 2019, actualizat.

Premierul Viorica Dăncilă a convocat pentru luni prima şedinţă de Guvern, după ce miniştrii ALDE au demisionat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER