Conectează-te cu noi

Naţional

Statul va controla veniturile și profiturile multinaționalelor

Publicat acum

pe

loading...

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanță de urgență de modificare a Codului de procedură fiscală, care prevede faptul că multinaționalele vor face raportări în statul de rezidență fiscală, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, conform Agerpres.

Astăzi a fost adoptată o ordonanță de urgență care modifică Codul de procedură fiscală. E vorba de transpunerea în legislația națională a unei directive europene adoptate anul trecut, care vizează combaterea evaziunii fiscale și a planificării fiscale agresive. Multinaționalele vor face raportări în statul de rezidență fiscală. Este o ordonanță care urmărește (…) pe de o parte combaterea evaziunii fiscale și a planificării fiscale agresive și, pe de altă parte, transparentizarea activității acestor companii multinaționale„, a declarat Alina Petrescu, la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, aceste grupuri de întreprinderi vor fi obligate să furnizeze în raportul pentru fiecare țară în parte, depus anual și pentru fiecare jurisdicție fiscală în care desfășoară activități economice, cuantumul veniturilor, cuantumul profiturilor anterioare impozitării veniturilor și al impozitelor pe venit plătite sau acumulate.

Sunt și alte obligații de raportare pe care le vor avea în urma transpunerii acestei directive europene, cum ar fi numărul de salariați, capitalul declarat, profitul nedistribuit și imobilizările corporale (…) din fiecare jurisdicție fiscală. Între state va exista un schimb automat al acestor rapoarte depuse de companiile multinaționale„, a mai afirmat Alina Petrescu.

 

Sursa – Agerpres.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER