Rata anuală a inflaţiei a fost în decembrie 2018 de 3,27%, creşteri importante de preţuri fiind înregistrate la gaze, cu 16,61%, şi la legume şi fructe,...
Medicii spun ca slănina este sănatate pură! Când cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiţionale, specialiştii...
În perioada Sărbătorilor de Iarnă se recomandă evitarea consumul excesiv de alimente şi alcool, şI multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri,...
Crenvurştii vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt doldora de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime – carne, lapte şi ouă, şi duc ideea de...
Managerii societăţilor comerciale din comerţul cu amănuntul estimează că vor creşte preţurile de vânzare, în trimestrul III, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), soldul conjunctural –...
În urma discuţiilor purtate la Bruxelles, s-a propus ca pentru viitor să se menţioneze pe etichetele produselor din legume congelate recomandarea ca acestea să fie preparate...
Preţurile de consum la mărfurile alimentare au scăzut în luna iunie cu 0,24% raportat la mai, însă au urcat cu 3,86% faţă de cele înregistrate în...
Ciupercile au multe proprietăți benefice, dar există riscul să facem greșeli atât în alegerea cât și în păstrarea și prepararea lor, provocând uneori intoxicații grave. Desigur,...
ANSVSA a anunțat că și România s-ar putea număra printre statele europene afectate de problema contaminării produselor congelate cu bacteria Listeria. Ca măsură de prevenție, mai...
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă populaţiei să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde...