Conectează-te cu noi

Naţional

Strategii de joc responsabil în pariurile sportive

Publicat acum

pe

Pentru majoritatea jucătorilor, pariurile sportive și jocurile de noroc sunt o modalitate de a se distra și de a se relaxa în timpul liber. Un număr mai mic de jucători sunt cei care activează la nivel profesionist, în timp ce o a treia categorie este reprezentată de persoane care nu reușesc să joace în mod responsabil și ajung să aibă probleme cu jocurile de noroc. Moderația este cheia în toate, iar orice activitate poate avea efecte negative dacă nu știm să ne oprim la timp. Iată câteva sfaturi pentru ca jocurile de noroc să rămână doar o distracție și să nu aibă un efect negativ asupra vieții tale:

Joacă de dragul distracției

Unii jucători amatori văd jocurile de noroc ca pe o modalitate de a face bani, dar dacă nu ești profesionist este mai puțin probabil să ai câștiguri consistente în mod constant.

Nu pune pariurile pe primul plan

Jocurile de noroc nu ar trebui niciodată să devină mai importante decât socializarea, munca, sau relațiile cu prietenii și familia.

Pune limite

Alocă un număr limitat de ore și o sumă fixă de bani acestui tip de distracție, altfel pariurile pot deveni o obișnuință care va cauza dificultăți financiare, în timp ce numeroase alte aspecte ale vieții tale vor avea de suferit deoarece nu le acorzi suficientă importanță.

Riscă doar banii pe care îți permiți să îi pierzi

Evită să pariezi pe bani de care ai nevoie pentru a plăti facturi sau pentru a acoperi cheltuieli esențiale pentru casă. De asemenea, nu paria pe bani împrumutați.

Acceptă pierderile

Banii pierduți la jocuri de noroc ar trebui priviți drept prețul pe care îl plătești pentru o distracție, la fel ca banii cheltuiți pe o masă la restaurant sau pe o ieșire la cinema.

Nu paria când ești supărat

Experții recomandă să nu te implici în jocuri de noroc atunci cand ești supărat, furios, sau deprimat, deoarece nu poți lua decizii corecte când nu ești într-o dispoziție bună.

Evită alcoolul la masa de joc

O imagine comună în mentalul colectiv este aceea a jucătorului în casino cu un pahar de alcool în față și bucurându-se de câștig după câștig. În realitate, lucrurile stau cu totul diferit și jocurile de noroc nu fac casă bună cu alcoolul, deoarece deciziile luate în stare de ebrietate sunt adesea regretate a doua zi.

Joacă într-un mediu sigur și controlat

Un anturaj nepotrivit în jocurile de noroc te poate determina să iei decizii proaste. Opțiunile precum pariuri sportive la Unibet sunt mai sigure atunci când știi că ești ușor de influențat într-un mediu aglomerat și mai puțin familiar precum o sală de jocuri terestră.

Cere ajutor dacă ai nevoie

Dacă simți că jocurile de noroc au un efect negativ asupra ta, nu ezita să ceri ajutorul unui psiholog cu pregătire în probleme de dependență. De asemenea, există ajutor specializat online pentru această problemă și ai și posibilitatea de a lua o pauză prin autoexcluderea de la aceste jocuri sau prin instalarea unor aplicații care să blocheze site-urile de pariuri online pe dispozitivele tale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER