Conectează-te cu noi

Naţional

Suntem într-o zi de vineri, 13! Ce superstiții planează asupra acestei zile

Publicat acum

pe

loading...

Superstiția ce planează asupra zilei de vineri, 13, este reprezentată, de fapt, de o combinaţie a două frici distincte: teama inexplicabilă față de zilele de vineri și frica față de numărul 13, care este numită şi triskaidekaphobia.

Se consideră că într-o zi de vineri a fost crucificat Iisus şi tot într-o zi de vineri a primit Adam mărul de la Eva şi au murit cei doi.

Se spune că dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de vineri, 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil. Chiar și așa, este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de vineri, 13.

O vorbă din popor spune că dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de vineri, 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte, iar cine iese din casă în noaptea de vineri 13 va avea convulsii.

Persoanele superstițioase mai cred că dacă 13 persoane stau la o masă pe data de vineri, 13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.

Se spune că persoanele care vor purta negru în ziua de vineri, 13, în scurt timp vor purta doliu. Totodată, cei superstițioși nu se vor tunde într-o zi de vineri, 13, de frică ca cineva din familie să nu se prăpădească.

Tot din popor aflăm că dacă o persoană se mută în casă nouă într-o zi de vineri, 13, aceasta va avea ghinion.

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER