Conectează-te cu noi

Naţional

Suntem la un pas de declararea epidemiei de gripă în România

Publicat acum

pe

Suntem la un pas distanţă de momentul în care în România ar putea fi declarată oficial epidemie de gripă. Cert este deocamdată că avem un record de infecții respiratorii.

Este un record al îmbolnăvirilor pentru ultimii zece ani. Într-o singură săptămână peste 140 de mii de persoane au fost depistate cu infecții respiratorii. Mulți dintre pacienți se plâng de faptul că tusea persistă chiar și câteva săptămâni după ce au fost bolnavi. Specialiștii atrag atenția că o persoană poate face viroză ori gripă chiar și de mai multe ori în același sezon. Iar acest lucru se poate întâmpla mai ales în cazul persoanelor nevaccinate, scrie ȘtirileProTv.

Andreea Ioaneș, epidemiolog: ”Aceste temperaturi favorizează răspândirea virozelor. Din cauza oscilațiilor de temperatură dintre zi și noapte organismul nu se obișnuiește cu temperatura și nu poate să lupte împotriva infecțiilor.”

Deşi situaţia este cât se poate de serioasă mulţi reclamă că abia găsesc tratamentele necesare pentru viroze ori gripă. La Ministerul Sănătății situația este alta

Prof. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății: ”Există patru milioane de tablete la nivel național de oseltamivir, un antitermic, antiinflamtor sau antiviral poate să solicite una dintre variantele pe care le dăm spre informare.”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER