Conectează-te cu noi

Politic

Pro România și ALDE vor fuziona

Publicat acum

pe

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu vor susţine, astăzi, o conferinţă de presă comună în care vor anunța, cel mai probabil, o fuziune prin absorbție între Pro România și ALDE.

Conducerea ALDE se va reuni azi, de la ora 14, în şedinţele Biroului Politic Executiv, Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente. De la ora 15, se reunește și Biroul Executiv al Pro România.

La ora 17, va avea loc o conferinţă de presă susţinută de preşedinţii celor două formaţiuni, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. Surse politice susțin că cele două partide vor fuziona, în vederea alegerilor parlamentare. La scrutinul din decembrie membrii ALDE ar urma să candideze pe lista Pro România. Noua formaţiune se va numi în acte ”Pro România Social-Liberal”, însă denumirea care va fi folosită în comunicarea publică va fi PRO România.

Potrivit calendarului electoral pentru alegerile parlamentare, cele două partide nu mai pot forma alianțe pentru că a expirat termenul de înregistrare a alianțelor la Biroul Electoral Central.

Pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să treacă pragul de 5%.

ACTUALIZARE: Conducerile Pro România și ALDE au decis, joi, fuziunea dintre cele două partide. La alegerile parlamentare, candidații ALDE se vor regăsi pe lista Pro România. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal, a anunțat Victor Ponta. Călin Popescu Tăriceanu a precizat că, prin fuziune, cele două partide vor să joace rolul de ”busolă politică”. 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER